Συνταγή για μαγειρίτσα και Πασχαλινά τσουρέκια!

ΥΛΙΚΑ:

1 συκωταριά (1.000-1.200 γρ.)

καρδιές από 2 μαρούλια

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μάτσο άνιθο

3 κ.σούπας ρύζι γλασέ

1/2 cup λάδι ελιάς

1 αυγό

λεμόνι χυμό

αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΚΕΣΗ:

Πλένετε και κόβεται την συκωταριά σε πολύ ψιλά κομμάτια. Βάζετε νερό στην κατσαρόλα, προσθέτετε την συκωταριά και αφήνετε να βράσει αργά. Μετά από 2 ώρες προσθέτετε

τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το μαρούλι, το ρύζι και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσει το φαγητό για 30΄ περίπου (μέχρι να βράσουν καλά και τα λαχανικά). Χωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι. Χτυπάτε το ασπράδι σε μαρέγκα και προσθέτετε 2 κ.σούπας νερό κρύο. Προσθέτετε τον κρόκο και χτυπάτε καλά. Ρίχνετε και το χυμό λεμονιού και ανακατεύοντας συνεχώς ρίχνετε στο μείγμα κουταλιές από το φαγητό, να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο. Το αδειάζετε στη κατσαρόλα και ανακατεύετε. Για να είναι έτοιμο το αφήνετε να πάρει 2-3 βράσεις .

Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά τσουρέκια!

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά αλεύρι σκληρό

6 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου

160 γρ. βούτυρο λιωμένο

3 φακελάκια ξερή μαγιά

1/2 λίτρο ζεστό γάλα (πλήρες)

1 φακελάκι αλεσμένο μαχλέπι

το ξύσμα από 2 πορτοκάλια

1 φακελάκι κοπανισμένη μαστίχα

500γρ. κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

κροκάδι αραιωμένο με νερό για το άλειμμα

σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπήστε τα αβγά με την άχνη για 3 λεπτά

Στο ζεσταμένο γάλα λιώστε τη μαγιά & προσθέστε το στη λεκάνη

Ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο

Προσθέστε και τα αρώματα (μαχλέπι, ξύσμα, μαστίχα)

Στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι λίγο λίγο “παιδεύοντας” τη ζύμη με το χέρι για να απορροφήσει το αλεύρι

Μαζεύετε τη ζύμη σε μπάλα μες στη λεκάνη και σκεπάστε με πετσέτα ή κουβέρτα

Αφήστε τη μες στο φούρνο που έχετε ανάψει στους 30 βαθμούς για 2ώρες περίπου

Πλάστε τσουρεκάκια ατομικά σε σχέδιο κρουασάν, σαλίγκαρο κ.λπ. ή πλεξίδες

Αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί, ξανασκεπάστε τα και αφήστε πάλι στο ζεστό φούρνο (30 βαθμοί)για 1 ώρα ακόμη

Αλείψτε τα με αραιωμένο κροκάδι και πασπαλίστε με σουσάμι αν θέλετε

Ψήστε τα τσουρέκια στους 180 βαθμούς 50 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμη και τα αβγά. Μην ζυμώσετε τη ζύμη γιατί τα τσουρέκια θα σκληρύνουν, απλά με το χέρι την παιδεύουμε γύρω γύρω. Διατηρούνται λίγες μέρες εκτός κατάψυξης τυλιγμένα με μεμβράνη, κλεισμένα σε σακούλα. Διατηρούνται φρέσκα και στην κατάψυξη για καιρό.

The post Συνταγή για μαγειρίτσα και Πασχαλινά τσουρέκια! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα