Σύνταξη στα 67 θέλει η τρόικα

«Αίμα» συνεχίζουν να ζητούν οι τροϊκανοί προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δις. ευρώ.

Οι τροϊκανοί κοστολογούν στο ένα δισ. ευρώ την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια.

Οι πληροφορίες λένε ότι ουσιαστικά η αύξηση των ορίων έχει πάρει το πράσινο φως της τρόικας καθώς θεωρείται από τα λεγόμενα “χειροπιαστά”, από εκείνα που έχουν δηλαδή άμεσα οικονομικά

αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος προωθείται αλλαγή των όρων συνταξιοδότησης.Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να βγει κανείς στη σύνταξη θα πρέπει να συμπληρώσει το 2013 το 66ο έτος της ηλικίας του και από το 2014 το 67ο.Ως τώρα το όριο έφτανε το 65ο έτος για όλους το 2013 και τα 67 έτη (επίσης για όλους) κλιμακωτά ως το 2015.Με λίγα λόγια όσοι περίμεναν με βάση τις έως τώρα διατάξεις να πάρουν σύνταξη του χρόνου θα πρέπει να κάνουν υπομονή από 1 έως και 3 χρόνια.

Πριν τα 66 ή τα 67 αντίστοιχα θα παίρνουν σύνταξη μόνο όσοι συμπληρώνουν 49 έτη εργασίας και έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους.

Η νέα ρύθμιση των ορίων προς τα επάνω θα αφορά όλους, ακόμη και μητέρες με ανήλικα τέκνα ή οι τρίτεκνοι αυξάνοντας τα έτη εργασίας.

Όσοι υπάγονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ανάπηροι, γονείς ή σύζυγοι αναπύρων φαίνεται πως εξαιρούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα