ΣΥΡΙΖΑ: Κοινωνική αναλγησία από την Κυβέρνηση

Οξεία επίθεση στην Κυβέρνηση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κουφής, αναφορικά με τα κονδύλια που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα εξαπολύει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα «πυρά» τους στέλνει, μεταξύ άλλων, και στους ηγέτες της ευρωζώνης γιατί όπως αναφέρει «επιλέγουν για μια ακόμη φορά να στοιχηθούν στις δογματικές νεοφιλελεύθερες επιλογές της κ. Μέρκελ

και του κ. Κάμερον. Επιλέγουν την κοινωνική αναλγησία της λιτότητας και της ανεργίας».

Το κόμμα της Κουμουνδούρου αναφέρεται σε ένα «ανεπίτρεπτο παζάρι που έχει στόχο να υπηρετήσει τις πολιτικές προτεραιότητες στο εσωτερικό των χωρών», την ώρα «η ΕΕ χρειάζεται γενναία αύξηση του Γενικού Προϋπολογισμού, αλλά και των επιμέρους προϋπολογισμών, ειδικότερα όσων τομέων μπορούν να αναστρέψουν την πορεία ύφεσης και στασιμότητας και να δώσουν νέες θέσεις εργασίας, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη».

Αναφορικά με την ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει πως «αποδέχθηκε αδιαμαρτύρητα τη μείωση των κονδυλίων», χωρίς να αξιοποιήσει το βήμα της Συνόδου Κορυφής για να καταδείξει ότι «το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα δεν βγαίνει».

«Έπρεπε να αξιοποιήσει την άποψη όλων των αναλυτών που καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Έπρεπε να αξιώσει την κοινοτική αλληλεγγύη με κάθε προσφερόμενο μέσο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοκληρώνοντας αναφέρει πως «ο λαός της Ελλάδας θα αντιληφθεί τις αρνητικές συνέπειες των περικοπών αμέσως μόλις αρχίσει να υλοποιείται αυτός ο προϋπολογισμός και είναι σαφές ότι τις συνέπειες του περιορισμού των προϋπολογισμών θα τις υποστούν και οι λαοί της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, πρέπει σε κάθε χώρα να αντιδράσουν, ιδιαίτερα στις χώρες που πλήττονται εντονότερα από την κρίση» και καλεί το κοινοβούλιο «να παρέμβει και να ακυρώσει τη μείωση του προϋπολογισμού και να εκφράσει τις επιθυμίες και τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών της Ευρώπης».

Keywords
Τυχαία Θέματα