Τα άκουσε η Φώφη στην Καλαμπάκα (βίντεο)

Αιχμηρά σχόλια, σε έντονο ύφος, άκουσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά στην Καλαμπάκα όπου μετέβη στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Όπως αναφέρει το Trikalanews, τοπικό στέλεχος εμφανίσθηκε οργισμένο με την κατάσταση του ΠΑΣΟΚ και η αναφορά της για … «βιλαέτια», για «ΠΑΣΟΚ φθηνό κρεοπωλείο» και για «Συνέδριο-Εξπρές» στο κόμμα, καθώς και θολή γραμμή των πρωτοκλασάτων στελεχών στα ΜΜΕ

που μπερδεύουν ενόψει Συνεδρίου τα στελέχη και τους οπαδούς, εξόργισε σφόδρα την κ. Γεννηματά.

Σημειώνεται δε, ότι το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς στην αίθουσα ήταν και πάλι μόνο οι «συνήθεις ύποπτοι» («δεν υπάρχει νεολαία» παρατήρησε έτερο τοπικό στέλεχος) και υπήρξε …επιστράτευση κομματικών στελεχών από Τρίκαλα και Φαρκαδόνα για να μετρήσει επικοινωνιακά η συγκέντρωση.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr αντιδράσεις προκλήθηκαν με το που πήρε τον λόγο ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαγκούφης, οδηγώντας τον Γραμματέα της ΝΟΕΣ Τρικάλων Χρήστο Κωνσταντό να ζητάει να ηρεμήσει το ακροατήριο. Τον λόγο πήρε και άλλο στέλεχος του νομού λέγοντας ότι «αν συνεχίσουμε έτσι από κόμμα θα γίνουμε φθηνό κρεοπωλείο».

Η κομματική βραδιά ήταν πικρή για στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ίσως πικράθηκαν περισσότερο βιώνοντας τα όσα έγιναν, με την κ. Γεννηματά να κάνει φιλότιμη προσπάθεια να απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και επιστροφής όσων φίλων και ψηφοφόρων έφυγαν πικραμένοι από το κόμμα.

Οι Κώστας Παταβούκας, Χρήστος Γατσέλης και Γρηγόρης Χαρισιάδης υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στις τελευταίες εκλογές, ήταν απόντες από την εκδήλωση αυτή.

Η κ. Γεννηματά στην ομιλία της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το μήνυμα των εκλογών ήταν σαφέστατο αλλά είναι βέβαιο ότι η καρδιά του κόσμου χτυπά στο ΠΑΣΟΚ το οποίο μπορεί να ξαναγίνει δυνατό γιατί όλοι αναγνωρίζουν το σημαντικό ρόλο και την προσφορά του στην μεταπολιτευτική περίοδο της χώρας. Πρέπει από κοινού να δουλέψουμε για το νέο καταστατικό βαδίζοντας προς το συνέδριο και την πορεία του κόμματος» και χαρακτήρισε σημαντικό «να επιλεγούν Σύνεδροι ικανοί και που να νοιάζονται και αγωνιούν για την παράταξη».

Η κ. Γεννηματά, μάλλον …αιφνιδίασε το ακροατήριο κάνοντας λόγο για αλλαγή της φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ που είναι κατεξοχήν αρχηγοκεντρικό κόμμα, λέγοντας «Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από το αρχηγοκεντρικό μοντέλο που πρέπει να αφήσει πίσω του οριστικά, απαιτείται μεγαλύτερη συλλογικότητα , περισσότερη δημοκρατία για να σχεδιάσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και την πορεία για το μέλλον».

Ωστόσο τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος και του εμβλήματος του κόμματος, όπως και στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στις μετέπειτα τοποθετήσεις τους.

Η κ. Γεννηματά λέγοντας ότι «στηρίξαμε την κυβέρνηση γιατί στηρίξαμε έτσι την Ελλάδα», άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για «εμφυλιοπολεμικό κλίμα που καλλιεργεί» αλλά και στη ΝΔ «για την υποκριτική της στάση».

Keywords
Τυχαία Θέματα