Τα απίστευτα των σωτήρων με τα 600 δις

Για όσους δεν το γνωρίζουν ένα από τα μέλη της οργάνωσης End National Debt που υποτίθεται ότι θα έδινε 600 δις δολάρια στη χώρα μας για να σβήσει το χρέος της ήταν στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.Ο λόγος για τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη ο οποίος με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε την εμπλοκή του στην υπόθεση
υποστηρίζοντας ότι τον χρησιμοποίησαν και ότι μέλη της οργάνωσης είναι οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι το καλοκαίρι το 2011 γνώρισε στη Νέα Υόρκη, τον γιατρό Μανώλη Λαμπράκη και του ανέφερε ότι θαύμαζε τη δουλειά του στο θέμα της ΑΟΖ.Αργότερα του σύστησε τον Αρτέμη Σώρρα, λέγοντας του ότι είχε στην κατοχή του 40 μετοχές μιας κάποιας τράπεζας που λεγόταν Τράπεζα της Ανατολής και τον παρακάλεσε να κάνει μια αποτίμηση της λόγω του ότι είναι οικονομολόγος.Όπως εξηγεί:-Με τους υπολογισμούς που έκανε η αξία της μετοχής σήμερα έφτανε στο εξωφρενικό και ασύλληπτο ποσό των 675 δισ. ευρώ.-Δυο ημέρες αργότερα ο Λαμπράκης τον επισκέφθηκε σε φιλικό σπίτι στη Νέα Υόρκη και του ζήτησε να υπογράψει αυτή την αποτίμηση, πράγμα που έκανε.-Αργότερα, ο Μανώλης Λαμπράκης αποφάσισε να δημιουργήσει μια οργάνωση που την ονόμασε END που είναι τα αρχικά των λέξεων End National Debt.

-Διόρισε τον εαυτό του πρόεδρο της οργάνωσης και τον αντιπρόεδρο, χωρίς ο ίδιος να φέρει αντίρρηση

-Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας λέγοντας ότι έχει στη διάθεσή του ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου αξίας 2,8 τρισ. δολαρίων. Δυστυχώς ούτε τότε έφυγα από την οργάνωση.Χρυσή Αυγή-ΔωδεκαθεϊστέςΣτην ανακοίνωση του ο Καρυώτης υποστηρίζει ότι άρχισε να αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και σημειώνει ότι ότι πολλά μέλη ήταν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και Δωδεκαθεϊστές.

«Επαψα να είμαι μέλος της οργάνωσης, πολύ καθυστερημένα, την 9η Σεπτεμβρίου 2012. Εκείνη την ημέρα συνάντησα τον Μανώλη Λαμπράκη στο ξενοδοχείο Χίλτον της Αθήνας και του είπα προφασιζόμενος ότι υπάρχει πιθανότητα να αρχίσω να εργάζομαι για το ελληνικό δημόσιο και επομένως, με βάση τους κανονισμούς της οργάνωσης, δεν μπορούσα να παραμείνω μέλος της εκτός εάν ο μισθός μου προέρχεται όχι από το ελληνικό δημόσιο αλλά από την ίδια την οργάνωση», ανέφερε.

Παραιτήθηκα
Ο Καρυώτης με βάση την ανακοίνωσή του ρώτησε τον Λαμπράκη εάν η πάμπλουτη οργάνωση ήταν σε θέση να του παρέχει αυτό το μισθό και η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν προβλέπονται χρήματα για κάτι τέτοιο.«Δυστυχώς με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός έτους, κατάλαβα ότι η υπόθεση θύμισε το νερό του καματερού και υπέβαλα την παραίτησή μου. Εκφράζω τη βαθύτατη λύπη μου για την καλοπροαίρετη ανάμειξή μου σε μια τέτοια υπόθεση με την οποία ουδεμία σχέση επιθυμώ πλέον να έχω», υποστηρίζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα