Τα αποκαλυπτήρια της ελληνικής μπαγαποντιάς

Διαβάστε αυτήν την είδηση: Δεκάδες βίλες που εμφανίζονταν στην Εφορία ως αγροικίες, πλασματικά στοιχεία για τις δαπάνες ανέγερσης και τα τετραγωνικά μέτρα πολυτελών κατοικιών, «αχυράνθρωπους» αλλοδαπούς ιδιοκτήτες και ταξιδιωτικά γραφεία που ενοικίαζαν πολυτελείς βίλες χωρίς να δηλώνουν τα εισοδήματα στην Εφορία ή να εμφανίζουν τους ενοικιαστές ως φιλοξενούμενους, λαθραίες θαλαμηγούς γιατρών και άλλα «άνθη» φοροδιαφυγής εντόπισαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ σε τουριστικά θέρετρα της χώρας.

Μήπως για αυτήν την κλοπή σε βάρος των υποζύγιων

– φορολογούμενων από τους… μάγκες της μεσαίας τάξης, φταίνε οι ξένοι και οι δανειστές μας; Αυτά και άλλα πολλά παρόμοια συνέβαιναν στο ξέφραγο αμπέλι που αποκαλείται «Ελλάς» στην προ μνημονίων εποχή. Και αντί να δούμε πώς θα διορθώσουμε όλα αυτά, πώς θα τιμωρήσουμε τους ενόχους, προπηλακίζουμε υπουργούς, κλείνουμε τέσσερις ημέρες την εβδομάδα το κέντρο της Αθήνας και μουντζώνουμε την Ευρώπη.

Η κρίση προκλήθηκε από εμάς τους ίδιους και μόνο εμείς μπορούμε, αλλάζοντας τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά μας, να την υπερβούμε. Ακόμα κι αν μας χαρίσουν τα δανεικά, πάλι στον βούρκο θα κυλήσουμε.

Αλήθεια, τι λέει για αυτά ο λαλίστατος Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν διαβάσαμε κάποια ανακοίνωση σε βάρος των φοροφυγάδων. Μόνο… οδυρμούς και βροντές κατά του Σόιμπλε που δεν είδε τον Τσίπρα και έχασε η Βενετιά βελόνι… ακούγονται από την Κουμουνδούρου.

Μήπως ο ΣΥΡΙΖΑ σιωπά, γιατί μετά τους κάθε λογής συνδικαλισταράδες που χάνουν τα περίφημα κεκτημένα, υποστηρίζει και τους φοροφυγάδες; Ας προτείνει αμνήστευση για τα αδικήματα που σχετίζονται με τα φορολογικά. Ολο και κάποια ψηφουλάκια θα συλλέξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα