Τα μυστικά ραντεβού που έφεραν αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

H καλή είδηση μέσα στη μαυρίλα στην οποία ζουν οι Έλληνες είναι ότι ένας απο τους τρεις Οίκους αξιολόγησης η MOODY’S αναβάθμισε την ελληνική Οικονομία.

Έχει τη σημασία του καθώς πάνω που η Άνγκελα Μέρκελ έδινε εύσημα στον Αντώνη Σαμαρά για την πορεία της Ελληνικής Οικονομίας,συνεπικουρούμενη απο τον πάντα “ξινό” Σόιμπλε αγγλικές εφημερίδες ζητούσαν να

φύγει η Ελλάδα απο το ευρώ κλπ κλπ.

Όταν ο ένας απο τους μεγάλους ξένους συμμάχους μας λέει κάτι καλό, ένας άλλος μας θάβει.Και αντιστρόφως.

Τι εξήγηση μπορεί να έχει αυτό πέραν των παιχνιδιών που παίζουν μεταξύ τους στην πλάτη της Ελλάδας;

Και αν αυτή είναι η εξήγηση ποιο επιχείρημα μπορεί να είναι ικανό να πείσει ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν ένα καλά στημένο παιχνίδι για τους ευρύτερους ανταγωνισμούς στην περιοχή μας και στον πλανήτη για τα ενεργειακά κλπ;

Θυμηθείτε την ενορχηστρωμένη διαδικασία υποβάθμισης που άρχισε το 2010 και ο ένας Οίκος έπαιρνε τη σκυτάλη που είχε αφήσει ο άλλος και μας κατέβασαν στα σκουπίδια.

Θα ρωτήσει κανείς: Μα αν ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να συμφωνήσουν να μας κατεβάσουν και μετά να μας ανεβάσουν;

Έχει σημασία λοιπόν να φανεί ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες των Οίκων και ποιος κερδίζει απο μια διαδικασία υποβάθμισης και αναβάθμισης.

Από την κρίση της ελληνικής οικονομίας,κέρδισαν και οι “ αγορές” των ΗΠΑ γιατί γενικά εξασθένησε το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Άρα αν μέσω της υποβάθμισης οι αμερικανικές “αγορές” κερδίζουν γενικότερα θα ψηφίσουν “ναι στην υποβάθμιση”.

Από την κρίση στην Ελλάδα φρενάρισε μεν το ευρώ αλλά απογειώθηκε σχεδόν η γερμανική οικονομία και κυριάρχησε στην Ευρωζώνη αρχικά και στην Ευρώπη(πλην Βρετανίας) γενικότερα.

Άρα αν οι γερμανικές αγορές μέσω της υποβάθμισης κερδίζουν τότε θα ψηφίσουν “ναι στην υποβάθμιση”.

Επομένως αν τους Οίκους αξιολόγησης ελέγχουν με τον ένα η τον άλλο τρόπο οι ΗΠΑ και η Γερμανία(γαλλογερμανικός άξονας γενικότερα) τότε έχουν συμφέρουν να κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση αφού κερδίζουν.

Να περιμένουμε λοιπόν διαδικασία αναβάθμισης έστω και αργά-αργά,ώστε να ξεπεραστεί και η κόντρα με την τρόικα και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι;

Πιθανόν.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια.

The post Τα μυστικά ραντεβού που έφεραν αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας… appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα