Τα παίρνουν πολιτικοί στη Ζουαζιλάνδη και στην Ιταλία!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Μα γίναμε Ζουαζιλάνδη!»

Τη φράση την ακούμε συχνά από κάποιους που θέλουν να τονίσουν πόσο απολίτιστοι και σε κατάσταση ζούγκλας είναι κάποιος τομέας ή το κράτος μας.

Αντίθετα η Ιταλία είναι παράδειγμα για…κοινωνική άνοδο.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο τάδε επιχειρηματίας ή ο τάδε πήγε στη Ρώμη ή πήγε στο Μιλάνο για ψώνια με την καλή του η τη φίλη του» ακούμε συχνά για κάποιους που θέλουν να δείξουν μεγάλη πολιτιστική και οικονομική κλάση.

Ο Μιχάλης Λιάπης για να δείξει το επίπεδό του πριν 3-4 χρόνια είχε πει τη φράση:

«

Ζούμε πολύ διακριτικά και σαν οικογένεια. Εγώ τα Σαββατοκύριακα παίρνω το γιο μου και πετάγομαι μέχρι το Μιλάνο για να δούμε την Ίντερ,να κάνουμε μια βόλτα στην αγορά και γυρίζουμε ήσυχα».

Οι δυο χώρες ήρθαν τώρα ταυτόχρονα στην επιφάνεια για τον ίδιο λόγο.

Στη Ζουαζιλάνδη ο βασιλιάς(ναί βασιλιά έχουν εκεί) Μσουάτι ο Γ απασχολεί τα διεθνή ΜΜΕ για τα δώρα των γενεθλίων του. Προχθές του έκαναν θαυμαστές δώρο 35 μεγάλες «Μπε Εμ Βέ». Πέρυσι του είχαν κάνει δώρο ιδιωτικό αεροπλάνο αξίας 46 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αρ φέτος κρίση γιατί τα αυτοκίνητα δεν κοστίζουν ούτε τα μισά…

Στην Ιταλία ο απερχόμενος Υπουργός Οικονομικών Βιτόριο Γκρίλι αποκαλύφθηκε ότι είχε …5 εξωχώριες εταιρίες για να κρύβει αγορές εκατομμυρίων σε ακίνητα κλπ

Η Ζουαζιλάνδη έχει πληθυσμό 1,2 εκατομμύρια και έκταση διπλάσια της Κύπρου. Η φτώχεια στον πληθυσμό παροιμιώδης. Γι αυτή τη φτώχεια είναι γνωστή και μόνο. Και γιαυτό τα ΝΕΑ έγραφαν για υποσαχάρια αφρικάνικη χώρα αγνοώντας ότι η Ζουαζιλάνδη βρίσκεται στην ανατολική άκρη της Νότιας Αφρικής στα σύνορα με την Μοζαμβίκη.

Γιατί τα γράψαμε;

Για να τονίσουμε ότι ακόμα και για μια χώρα μικροσκοπική που δεν ξέρουμε που βρίσκεται μαθαίνουμε ειδήσεις επί ίσοις όροις με την Ιταλία.Για ‘Ελληνες πολιτικούς και εξωχώριες εταιρείες;

Μα δεν ξέρει κανείς απολύτως τίποτα….Δηλαδή δεν τολμά να γράψει απολύτως τίποτα αν και για μας γνωρίζουν στοιχεία και οι δημοσιογράφοι της Ζουαζιλάνδης…

Keywords
Τυχαία Θέματα