Τα… πάντα όλα για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Σε άτυπη ενημέρωση του ΠΑΣΟΚ προς τους δημοσιογράφους, διανεμήθηκε το παρακάτω κείμενο, αναφορικά με το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στοχεύει στον «μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα».

Ακόμη στο κείμενο ανακοινώνεται η σύνθεση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου,

ενώ γνωστοποιούνται οι πολιτικές πρωτοβουλίες που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ το επόμενο χρονικό διάστημα:

Διαβάστε αναλυτικότερα την ενημέρωση :

«Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα – και στο σημερινό κοινοβουλευτικό του μέγεθος – ο εγγυητής της σταθερότητας, της κυβερνητικής, της πολιτικής, της κοινωνικής, της εθνικής.
Και αυτό απεδείχθη για μια ακόμη φορά με την υπεύθυνη στάση και τη συμβολή του πρόσφατα στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων, που μας επιτρέπουν να διεκδικήσουμε αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων για την οριστική υπέρβαση της κρίσης και ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.
Αποφάσεις που θα δώσουν προοπτική, θα επαναφέρουν την αισιοδοξία και την ελπίδα στον ελληνικό λαό.
Έχουμε υποστεί ήττα, σηκώνουμε ιστορικά βάρη και την ευθύνη δύσκολων αποφάσεων , αλλά φθάνουμε στην «στροφή». Λύση στις περιστάσεις αυτές υπάρχει μόνο μία: η φυγή προς τα εμπρός.
Και το επόμενο βήμα είναι η προώθηση των διαδικασιών για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, που όπως έχουμε αποφασίσει θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2013.
Ένα συνέδριο ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, όπου επιδιώκουμε 3 μεγάλους στόχους:
- Τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο, θεσμικό, δημοκρατικό, συλλογικό κόμμα.
- Να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ εκφραστή των προοδευτικών και δημιουργικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, των δυνάμεων της εθνικής προοπτικής και ελπίδας. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα εκφράζει την σύγχρονη ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
- Να διατυπώσουμε το νέο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα, μαζί με όλες τις παραγωγικές, κοινωνικές, διανοητικές δυνάμεις της χώρας.

Επιταχύνουμε τις διαδικασίες του Συνεδρίου μας απευθύνοντας όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ συμμετοχής προς όλους τους Έλληνες πολίτες, προς όλες τις ζωντανές και υγιείς δυνάμεις της χώρας και κυρίως προς την νέα γενιά της πατρίδας μας.
Τους ζητούμε να υπερβούν την αρνητική στάση απέναντι στην πολιτική, να συζητήσουν μαζί μας, να διατυπώσουν την κριτική τους άποψη, να αναπτύξουν πρωτοβουλίες, να πάρουν την υπόθεση της δημοκρατικής παράταξης στα χέρια τους.
Απευθυνόμαστε και σε όλο το στελεχιακό δυναμικό της Παράταξης χωρίς αποκλεισμούς και τους καλούμε και πάλι να ενεργοποιηθούν, να στρατευθούν, να συμβάλλουν με την άποψή τους, τις ιδέες τους, τις φιλοδοξίες τους που είναι θεμιτές όταν εντάσσονται στην μεγάλη κοίτη της συλλογικής μας προσπάθειας.
Το ΠΑΣΟΚ είμαστε ΌΛΟΙ. Όλοιόσοι το πιστεύουμε και το στηρίζουμε. Και σε αυτή την πορεία έχουμε ευθύνη και πολιτική υποχρέωση να συνεισφέρουμε.
Απευθυνόμαστε και σε όλες τις κινήσεις και πρόσωπα που βρίσκονται στον ευρύτερο χώρο της παράταξης, στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς, ζητώντας την ενεργή συμμ

Keywords
Τυχαία Θέματα