Τα παρασκήνια του προηγούμενου Eurogroup

Αποκαλυπτικός, αλλά και… απολαυστικός, ήταν ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί, συμμετέχων στο τελευταίο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ο οποίος μιλώντας στο γαλλικό Canal+, έβγαλε στη φόρα τα “άπλυτα” των Eυρωπαίων ομολόγων του, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ορισμένους εξ’ αυτών «παλαβούς».

Σε ερώτηση που του έκανε το Canal +, ο κ. Μοσκοβισί εμπιστεύτηκε ότι αναγκάστηκε «να εκνευριστεί μία ή δύο φορές με έναν υπουργό, τον οποίο δεν κατονομάζει, που έμοιαζε να θεωρεί ότι τίποτε δεν συνέβαινε στην Ελλάδα», για να συμπληρώσει με την απίστευτη φράση : «Υπάρχουν πάντως

μερικοί παλαβοί μέσα στην αίθουσα»

«Εσείς γίνατε ο υπερασπιστής της Ελλάδας;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι του καναλιού, για να απαντήσει ο Μοσκοβισί: «Ναι, ήταν απαραίτητο, αλλά γι’ αυτό έπρεπε να υψώσω την φωνή. Ένας δίκαιος υπερβολικός θυμός, καταρχήν ανακουφίζει και έπειτα είναι αποτελεσματικός».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πριν από το Eurogroup, ο υπουργός, ο οποίος συνδιαλέγεται με τους συνεργάτες του, επισπεύδει μία μακρά συζήτηση: «Αυτό φαίνεται μέτριο (…) δεν ξεμπερδέψαμε ακόμη».

Πέντε ώρες αργότερα, στο τέλος της συνόδου, οι υπουργοί συμφωνούν να δώσουν την παράταση των δύο ετών.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα