Τα Βραβεία του ΟΧΙ στην Ουάσινγκτον

Σειρά εκδηλώσεων διοργάνωσε στην Ουάσινγκτον το Ίδρυμα της Ημέρας του OXI (ΟΧΙ Day Foundation), που βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στόχος του είναι να θυμίζει στον κόσμο τις σελίδες δόξας που έγραψε η Ελλάδα στην Ιστορία του Β` Παγκόσμιου Πολέμου.

Σε μια προσπάθεια να μην ξεχαστεί ποτέ η ηρωική εκείνη για την Ελλάδα εποχή, το «Ίδρυμα ΟΧΙ» απονέμει κάθε χρόνο στο Μνημείο του Δευτέρου

Παγκοσμίου Πολέμου και σε άλλες τοποθεσίες της Ουάσινγκτον βραβεία σε παλαιούς πολεμιστές αλλά και σε σύγχρονες προσωπικότητες που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δημοκρατία στον κόσμο.

Τα Βραβεία της Μεγάλης Γενιάς πήραν φέτος ο φιλέλληνας πρώην βουλευτής Benjamin Gilman, εκ μέρους των Αμερικανών που υπηρέτησαν στον πόλεμο του ’40, ο Ελληνοαμερικανός απόστρατος Mike Cokinos, που όμως δεν μπόρεσε να παρευρεθεί κι έστειλε την κόρη του να το παραλάβει, και ο Antonios Kounalakis, μέλος της Κρητικής αντίστασης στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι «πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία και να γίνεται περισσότερο γνωστή η 28η Οκτωβρίου γιατί είναι εφάμιλλη με την 25η Μαρτίου».

ΠΗΓΗ: http://www.zougla.grTweet

Keywords
Τυχαία Θέματα