Ταμήλος: Αν πάρω αξίωμα θα μιλήσω και… γαλλικά

«Μαθαίνω αγγλικά γιατί θέλω να φρεσκάρω τα αντανακλαστικά μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Π», ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ, Μιχάλης Ταμήλος.

«Δεν κάνω μόνο εγώ μαθήματα. Άλλοι 50 βουλευτές μαθαίνουν ξένες γλώσσες» και συμπληρώνει: «Δεν αντιμετωπίζω δυσκολίες στην εκμάθηση των αγγλικών, διότι διδασκόμουν και παλιά και έχω πάρει και πτυχία. No problem».

Σχετικά με την εκμάθηση γερμανικών, λόγω συνθηκών και συνεχόμενων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την κ. Μέρκελ, ο κ. Ταμήλος

αναφέρει: «Δε ξέρω ούτε μια λέξη στα γερμανικά. Αν έκανα μια δεύτερη ξένη γλώσσα θα ήταν γαλλικά γιατί έχω διδαχθεί στο παρελθόν. Στο Συμβούλιο της Ευρώπης η επίσημη γλώσσα είναι τα γαλλικά. Αν έπαιρνα κάποιο αξίωμα θα μιλούσα και αυτή τη γλώσσα».

Να σημειωθεί ότι εχθές, η ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Τρικάλων.

Στο Σώμα της Βουλής, ήρθαν προς ψήφιση, 4 δικαστικές υποθέσεις με εμπλεκόμενο τον κ. Ταμήλο επί θητείας του ως Δημάρχου Τρικκαίων.

Ψήφισαν συνολικά 236 βουλευτές. Μετά το πόρισμα της ψηφοφορίας ο κ. Ταμήλος δήλωσε αποκλειστικά στο «Π»: «Οι υποθέσεις αυτές είναι τυπικές παραβάσεις του Δήμου Τρικκαίων. Είναι υπηρεσιακά θέματα και όχι προσωπικά. Δεν επιθυμώ την βουλευτική μου ασυλία διότι θέλω να κλείσουν αυτές οι υποθέσεις, να γίνουν οι δίκες και να μην υπάρχουν εκκρεμότητες και επίσης πρόθεσή μου είναι να θέσω ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος στο νέο δήμο Τρικκαίων».

Keywords
Τυχαία Θέματα