Τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»

Σύμφωνα, με το «Βήμα» τρεις τελευταίες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» που αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ένωση όλων των ξενόγλωσσων τμημάτων σ’ ένα τμήμα ονομαζόμενο «Ξένων Γλωσσών και Φιλολογίας» το οποίο θα εμπεριείχε 5 κατευθύνσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα ενώνονταν τα τμήματα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, και Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας. Αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί ύστερα από απόφαση.

Επίσης, το

αρχικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» προέβλεπε την απορρόφηση του Προγράμματος Ψυχολογίας που έδινε αυτόνομο πτυχίο και είχε χωριστούς εισακτέους από το Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας στο οποίο και ανήκε.

Τελικώς, το πρόγραμμα Ψυχολογίας δεν απορροφάται αλλά σύμφωνα με πληροφορίες αναβαθμίζεται και γίνεται ξεχωριστό τμήμα Ψυχολογίας.

Να σημειωθεί, επίσης ότι στο τμήμα Λογοθεραπείας καθώς και στο τμήμα Εργοθεραπείας των ΤΕΙ δεν θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές αλλά θα παραμείνουν αυτοδύναμα.

Τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει το αναλυτικό τελικό σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» από το Υπουργείο Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα