Τέλος εποχής για τον Μάικ Λαζαρίδη από τη Blackberry

Αποχωρεί ο Μάικ Λαζαρίδης από την εταιρεία που ίδρυσε το 1984 και διατηρούσε μέχρι και σήμερα τη θέση του αντιπρόεδρου της εταιρείας αυτής . Η Blackberry λοιπόν, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως RIM (Research in Motion), ανακοίνωσε εκτός από τα οικονομικά αποτελέσματα και την αποχώρηση του Μάικ Λαζαρίδη γύρω στις αρχές Μαΐου.

«Αφήνω

την εταιρία σε καλά χέρια. Θα παραμείνω ένας λάτρης του Blackberry και ασφαλώς θα εύχομαι πάντοτε για την επιχείριση και τους ανθρώπους της τα καλύτερα». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση αποχαιρέτισε ο Μάικ Λαζαρίδης τους ανθρώπους της εταιρίας που ίδρυσε ο ίδιος μαζί με τον Τζιμ Μπαλσίλι και τον Ντάγκλας Φρέγκιν πριν από 30 χρόνια. Ο ελληνικής καταγωγής και γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη, επιχειρηματίας, είχε αρχίσει από την περασμένη χρονιά να αποσύρεται από τα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.
Το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αποδείχθηκε οριακά καλό για το Blackberry. Μετά από πολύ καιρό η εταιρεία παρουσίασε κέρδη και ανακοίνωσε ότι πούλησε ένα εκατομμύριο Blackberry 10. Με τα ενθαρρυντικά νέα, ο CEO της εταιρείας Thorsten Heins ανακοίνωσε και κάτι ακόμα.

Το Blackberry 10 είναι η τελευταία προσπάθεια της εταιρείας να αποκτήσει θέση στον σύγχρονο κόσμο των smartphones. Με 1.000.000 πωλήσεις Blackberry Z10 και Blackberry Q10 η κατάσταση φαίνεται να ανακάμπτει. Μέχρι να δούμε τα συνολικά νούμερα το πρώτο τρίμηνου του 2013 και αν το Blackberry 10 θα σώσει την εταιρεία ή θα αποτελέσει το τελευταίο κεφάλαιο πριν την διάσπαση και πώληση της.

Keywords
Τυχαία Θέματα