Τετ-α-τετ Αβραμόπουλου – Ερντογάν

Στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στην Άγκυρα, προγραμματίζεται συνάντηση του ιδίου με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αρχικά, στη μία το μεσημέρι ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, παρουσία των γενικών γραμματέων του ελληνικού και του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Βασίλη Κασκαρέλη και Φεριντούν Σινιρλίογλου.

Στις συνομιλίες αναμένεται να τεθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου στην Τουρκία.

Οι κύριοι Αβραμόπουλος και Νταβούτογλου αναμένεται να οριστικοποιήσουν την ατζέντα των συνομιλιών που θα έχουν στις 5 Μαρτίου οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, Αντώνης Σαμαράς και Ταγίπ Ερντογάν, ενώ μετά τις συνομιλίες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Αβραμόπουλος θα γίνει δεκτός από τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Μετά τις συνομιλίες με τους κυρίους Ερντογάν και Νταβούτογλου, ο κ. Αβραμόπουλος και τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας που παραθέτει προς τιμήν τους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Η ολιγόωρη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην Άγκυρα ολοκληρώνεται στις 16.30 το απόγευμα της Παρασκευής οπότε και έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη τύπου με τον κ. Νταβούτογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα