Τετ α τετ Μανιτάκη- Στουρνάρα

Με την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη συνεχίστηκε ο «αγώνας δρόμου» του υπουργείου Οικονομικών για το σχέδιο των νέων μέτρων σχετικά με τα 11,5 δις ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους οι δύο εταίροι  επικέντρωσαν την συζήτηση τους στο πως θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα από τη διοικητική μεταρρύθμιση. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά το τέλος τη συνάντησης

ο Γιάννης Στουρνάρας  «όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι» και συζητούνται «στο πλαίσιο της νομιμότητας και με σκοπό να εξοικονομήσουμε πόρους, προκειμένου τελικά να καταλήξουμε στο πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ».
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι μέχρι και το τέλος του Αυγούστου η Τρόικα θα πρέπει να έχει λάβει το πακέτο και διευκρίνισε πως δεν θα δοθεί λεπτομερώς, καθώς όπως είπε, «δεν είναι δυνατόν περικοπές δαπανών που θα πάρουν αρκετά χρόνια, να δοθούν τώρα με λεπτομέρειες». Ουσιαστικά, πρόσθεσε θα δοθούν «συγκεκριμένες κατευθύνσεις» για τα 11,5 δισ. «γιατί αυτό είναι το minimum που δέχεται η τρόικα».

Από την πλευρά του ο Αντώνης Μανιτάκης επισήμανε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεξεργάζεται συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την εξοικονόμηση πόρων, ενώ εξετάζεται και το μέτρο της εφεδρείας στο πλαίσιο πάντα της υπάρχουσας νομοθεσίας. «Εμείς εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα, όλες τις περιπτώσεις και όλες τις δυνατότητες για να εξοικονομήσουμε όσο μπορούμε περισσότερα από τη Διοικητική Μεταρρύθμιση, στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας και με τις εγγυήσεις του Συντάγματος», τόνισε.

Όταν μάλιστα κλήθηκε να σχολιάσει τα επικριτικά σχόλια περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου διευκρίνισε ότι η αντισυνταγματικότητα προκύπτει όταν γίνουν νόμοι από συγκεκριμένες διατάξεις και εφαρμοστούν. «Προφανώς θα τηρήσουμε όλες τις εγγυήσεις του Συντάγματος και την ισχύουσα νομιμότητα. Αυτά τα θεωρώ αυτονόητα», ξεκαθάρισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα