Θα «πνιγούμε» στα σκουπίδια

Με αποχή από τα καθήκοντά τους και καταλήψεις δημαρχείων κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενόψει και της ψήφισης του νέου πακέτου μέτρων από την κυβέρνηση.  Η ΠΟΕΟΤΑ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Γενικού Συμβουλίου της, πραγματοποιεί γενικές συνελεύσεις σε όλους τους δήμους προκειμένου να ληφθούν οριστικές αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις και να καθοριστούν οι χώροι και τα κτήρια που θα καταληφθούν.
Σύμφωνα

με τους σχεδιασμούς της ΠΟΕΟΤΑ, οι γενικές συνελεύσεις πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την Παρασκευή και να έχουν ξεκινήσει οι καταλήψεις δημαρχείων, δημοτικών κτηρίων και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας. Επιπλέον, για χθες και σήμερα, Κυριακή, οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να απέχουν από κάθε εργασία, ενώ από αύριο Δευτέρα η Ομοσπονδία τούς καλεί σε «αγωνιστική εγρήγορση» και «να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα», προκειμένου να μην περάσουν τα νέα μέτρα.

Με ΣΔΙΤ τα 4 εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων
Την αποφασιστικότητα του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) να προχωρήσει στην κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων, μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), επανέλαβε στην Εκτελεστική Επιτροπή ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση, ο κ. Σγουρός ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής ΣΔΙΤ και τη σχετική βούληση της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ και της Task Force Ελλάδας. Στη συνεδρίαση προβλήθηκε βίντεο με τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Φυλής και τις εργασίες διάθεσης των απορριμμάτων και αποφασίστηκε στην επόμενη συνεδρίαση να κληθεί ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ, Ν. Μαντζούφας.

Ποιοι συζητούν με Φούχτελ
Τους δημάρχους που βρίσκονται σε επικοινωνία με τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας, απεσταλμένο της Καγκελαρίας στην Ελλάδα, Χανς Γιοακίμ Φούχτελ, ή συμμετέχουν στην Ελληνογερμανική Συμμαχία των Δημάρχων, ξεμπρόστιασε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΕΟΤΑ.
Είχε προηγηθεί φυσικά ο κ. Φούχτελ, που αναφέρθηκε επωνύμως στους δημάρχους και το αντικείμενο των συνομιλιών τους, που δεν ήταν άλλο από την εκχώρηση των βασικών αρμοδιοτήτων των δήμων, όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, σε ιδιώτες εγχώριους και μη.
Ο κ. Φούχτελ και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, επιβεβαίωσαν την ΠΟΕΟΤΑ ως προς τη σπουδή της κυβέρνησης και των αιρετών να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων.
Απ’ ό,τι φαίνεται, όμως, ο κατάλογος με τους αιρετούς που παίζουν το παιχνίδι είναι μακρύς. Συναντήσεις με τον κ. Φούχτελ και τους εκπροσώπους της TASK FORCE έχουν κάνει και οι Φάμελος Σωκράτης, εκπρόσωπος του Δήμου Θέρμης, Αντώνογλου-Κασαβέτης Γεώργιος, δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου, Μπότση Σταυρούλα, δήμαρχος Σουλίου, Βρυζίδου Παρασκευή, δήμαρχος Εορδαίας, Δανιηλίδης Σίμος, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Γεράνης Μιχάλης, πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Καργιώτης Τζ

Keywords
Τυχαία Θέματα