Θα πνίξουμε την Ευρώπη με φυσικό αέριο αλλά… πτωχεύουμε!

Του Γιάννη Ντάσκα Προσέξτε τις δηλώσεις του κ. Χαράλαμπου Έλληνα αρμόδιου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο:

«Μέχρι το 2025», υπογράμμισε, η Κύπρος θα μπορούσε να είναι σε θέση να εξάγει 25 εκατομμύρια τόνων υγροποιημένου φυσικού αερίου (35 bcm) ετησίως, ξεκινώντας με 5 εκατομμύρια τόνων (7 bcm) έως το 2020. Αυτό θα μπορούσε να αυξηθεί σε 35 εκατομμύρια τόνων (50 bcm) ετησίως, αν το Βασιλικό καταστεί κόμβος υγροποιημένου φυσικού αερίου στην περιοχή.

Όπως είπε, ακόμη και αν το 50% από αυτό το αέριο προορίζεται

για την Ευρώπη, μέχρι το 2025 η Κύπρος και η Λεβαντίνη θα μπορούσαν να προμηθεύσουν το 25% των πρόσθετων αναγκών αερίου της ΕΕ, το οποίο είναι πολύ περισσότερο από τα 10 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) φυσικού αερίου που έχει προγραμματιστεί για το TANAP (τον αγωγό που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία), καθιστώντας την Ανατολική Μεσόγειο μια πολύ μεγαλύτερη πιθανή πηγή προμήθειας φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, με πιθανά αποθέματα φυσικού αερίου άνω των 1,1 tcm (τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων) στα έξι αδειοδοτημένα τεμάχια (12, 10,11, 2,3 και 9) και μια πολύ μικρή εγχώρια ζήτηση φυσικού αερίου της τάξης του 1 bcm, η Κύπρος αναπτύσσει στρατηγική για τις εξαγωγές.»

Συνδυάστε το τώρα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Λευκό Οίκο κατά την πρόσφατη συνάντησή του εκεί με τον πρόεδρο Ομπάμα.

Ο κ.Σαμαράς είχε πει ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Ελλάδα στο Νότιο τμήμα της Κύπρου είναι αρκετό για να καλύψει για τα επόμενα 30 χρόνια το 50% των αναγκών της Ευρώπης.

Τώρα σκεφτείτε ότι το υπό δημιουργία Κουρδιστάν αλλάζει εντελώς τις ΑΟΖ της Ανατολικής Μεσογείου και τη διακίνηση φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Έχετε τότε μια ερμηνεία γιατί η Βρετανία έφτιαξε δικό της κράτος στην Κύπρο,οι ΗΠΑ έθεσαν υπό τουρκική κατοχή το ένα τμήμα της και όλοι μαζί ήλεγχαν με διάφορους τρόπους την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αυτό τον έλεγχο βιώνουμε τώρα με δραματικό τρόπο για πολλούς Έλληνες. Και όσο πιο δραματικός γίνεται αυτός ο τρόπος ,τόσο πιο πολλοί Έλληνες και Κύπριοι θα λένε «δώστε το φυσικό αέριο και πιο φτηνά και πιο φτηνά.Το ίδιο και το πετρέλαιο,αρκεί να σταματήσει(;) το μαρτύριο μας»

Όλως τυχαίως οι ευφυείς του «BLOOBERG» έβγαλαν ξανά την Ελλάδα υπό πτώχευση…Οπότε;

Οπότε αυτή η πλούσια χώρα θα αναγκαστεί να τους τα δώσει γιατί πτώχευσε.Ναι Εφιάλτες πέρασαν από τη χώρα και μετά τις Θερμοπύλες…

Keywords
Τυχαία Θέματα