Θερινές προβολές στην Τεχνόπολη

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Τεχνόπολη μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά και διοργανώνει ένα τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με τίτλο Cool in the Summer: Από τη Σκανδιναβία στο Χόλυγουντ.
Μέσα από πέντε πρόσφατες ταινίες, που κινούνται ανάμεσα στο δράμα και το αστυνομικό θρίλερ, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να εξετάσει την ιδιότυπη σχέση μεταξύ σκανδιναβικού και αμερικανικού σινεμά, όπως αυτή προκύπτει από τη σχέση του σκανδιναβικού «πρωτοτύπου» και

της αμερικανικής μεταφοράς.
Πέρα, ωστόσο, από την όποια σύγκριση, που μπορεί εύλογα να επιχειρηθεί μεταξύ των συγκεκριμένων ταινιών, πρόκειται για πέντε ολοκληρωμένες ταινίες, τις οποίες αξίζει να δει κανείς και ως μεμονωμένα έργα.
Στο αφιέρωμα θα προβληθούν δύο σκανδιναβικές ταινίες των οποίων αργότερα κυκλοφόρησαν και αμερικανικές διασκευές: ο νορβηγικός Φόνος στην ομίχλη (Insomnia, 1997) καθώς και η αμερικανική μεταφορά του, Insomnia (2002) αλλά και η δανέζικη ταινία Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου (2004) και η αμερικανική μεταφορά της Brothers (2009).
Το πρόγραμμα συμπληρώνει η σκανδιναβική διασκευή του βιβλίου του Σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, Το κορίτσι με το τατουάζ (2009). Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει την εν λόγω ταινία, η οποία μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη και από το Χόλιγουντ μέσα στο 2011.
Οι προβολές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα Det Danske Institut I Athen, την Πρεσβεία της Νορβηγίας, το Νορβηγικό Ινστιτούτο στην Αθήνα και το Σουηδικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.
Πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τις εταιρείες διανομής Ama Films, Odeon και Spentzos Films.
Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου θα είναι 5 ευρώ.
Πρόγραμμα Προβολών
Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012
21.15 Φόνος στην ομίχλη
23.30 Brothers
Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
21.15 Ουκ επιθυμήσεις τη γυναίκα του πλησίον σου
23.30 Insomnia
Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
21.15 Το κορίτσι με το τατουάζ

πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα