Θετικά μηνύματα από το ελληνοτουρκικό φόρουμ

Θετικά μηνύματα στο ελληνοτουρκικό επιχειρηματικό φόρουμ της Κωνσταντινούπολης που σκοπό έχει την αύξηση του όγκου των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και με τη συμμετοχή των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu Agency,στο φόρουμ, μεταξύ άλλων, το λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, εκτελεστικός διευθυντής της Ιντραλότ, μίας εταιρείας αξίας 1 δις

δολαρίων λέγοντας ότι «κάναμε επενδύσεις που ξεπερνούν τα 100 εκ. δολάρια στην Τουρκία και είχαμε πολύ καλή ανταπόδοση» και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να φτάσουμε μέσω τις Τουρκίας και σε άλλες χώρες που προσφέρουν τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Ο κ. Κεφαλάς, γενικός διευθυντής της S&P Industrial Materials για τη νότια Ευρώπη, τόνισε από την πλευρά του ότι «η Τουρκία μας προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για περεταίρω γεωγραφική επέκταση και οικονομική ανάπτυξη».

«Η Ελλάδα έχει μεγάλες επιχειρηματικές δυνατότητες τόσο για τις τουρκικές όσο και για τις επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής» δήλωσε ο Εριγίτ Ουμούρ, επικεφαλής του επενδυτικού τομέα της Dogus Group, ενός από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους της γείτονος χώρας, ο οποίος ψάχνει επενδυτικές ευκαιρίες στον τομέα του τουρισμού στην Ελλάδα.

Ο κ. Ουμούρ πρόσθεσε ότι «το επιχειρηματικό περιβάλλον, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και οι αδειοδοτήσεις εξελίχθηκαν αρκετά καλά τον προηγούμενο χρόνο στην Ελλάδα».

Τέλος, ο Ενγκίζ Ντενίζμεν, εκτελεστικός διευθυντής της Cukurova Paper & Packaging Company δήλωσε ότι «έχουμε ήδη κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε γιατί είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της».

Keywords
Τυχαία Θέματα