Θετική στον ιό της λύσσας βρέθηκε γυναίκα στα Τρίκαλα

Επαγρύπνηση συστήνει το ΚΕΕΛΠΝΟ εξαιτίας των αποτελεσμάτων των εξετάσεων μιας γυναίκας στα Τρίκαλα που επιβεβαιώνουν πως είναι θετική στον ιό της λύσσας, έπειτα από δάγκωμα γάτας.

Το περιστατικό συνέβη σε χωριό του πρώην Δήμου Παλαιοκάστρου (στην Αγρελιά) και η γυναίκα εισήχθη στο Νοσοκομείο ακολουθώντας ειδική αγωγή προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή της. Η γάτα που έφερε τον ιό βρέθηκε

“νεκρή” σε αποθήκη του χωριού. Είναι η πρώτη φορά έπειτα από 40 και πλέον χρόνια που έχουμε δάγκωμα μολυσμένου ζώου σε άνθρωπο. Μετά το πρώτο τεστ η γυναίκα βρέθηκε θετική στον ιό της λύσσας, ενώ και το δεύτερο τεστ στο Υγειονομικό Εργαστήριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Οι γιατροί εξέτασαν το τραύμα της και έσπευσαν να της χορηγήσουν την πρώτη δόση του εμβολίου, δηλαδή προληπτική αντιλυσσική αγωγή. Το πρώτο κρούσμα λύσσας εμφανίστηκε στην Ελλάδα προ μηνών σε αλεπού στη Μακεδονία, η οποία εκτιμάται ότι είχε έρθει από γειτονική χώρα. Ηδη έχουν εκπνεύσει από λύσσα τους τελευταίους μήνες 15 ζώα: 12 αλεπούδες στη Μακεδονία και τα Τρίκαλα, 2 τσοπανόσκυλα σε Πέλλα και Καστοριά, και η γάτα που δάγκωσε τη γυναίκα στα Τρίκαλα.

Πηγή: newsit.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα