Θρίλερ κατασκοπείας στο Λογιστήριο του κράτους!

Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Σε Ειδικό Δικαστήριο οδηγεί κατευθείαν η επείγουσα έρευνα που διέταξε στα μέσα της εβδομάδας ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, παραγγέλλοντας «να εντοπιστεί άμεσα και να απολογηθεί» ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ελλάδα και νυν αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο εισαγγελέας, αφού διασταύρωσε την ορθότητα των αποκαλυπτικών στοιχείων του «Π» της περασμένης Κυριακής και των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν τα επόμενα εικοσιτετράωρα με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία της εφημερίδας, προχώρησε στην έκδοση της παραγγελίας του έχοντας βάσιμες υποψίες για την τέλεση των κακουργημάτων της «παράβασης καθήκοντος» και «άλλων οικονομικών εγκλημάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, ενώ συσχετίζει την υπόθεση με την έρευνα που διενεργεί για τα κερδοσκοπικά παιχνίδια στα CDS (ασφάλιστρα έναντι κινδύνου χρεοκοπίας), όπου εμπλέκεται άμεσα ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Αντρίκος Παπανδρέου.
Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Π», ο Γρ. Πεπόνης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση του τμηματάρχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Λάμπρου Λιόση, ο οποίος συνελήφθη υπό πλήρη μυστικότητα πριν από δέκα μέρες και αφού κρατήθηκε και ανακρίθηκε για τη διαρροή απόρρητου εγγράφου που αφορούσε σε χειρισμούς της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα, μετά έγινε γνωστό το συμβάν. Κατά πληροφορίες, ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά για πιθανές σχέσεις του τμηματάρχη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Α. Γεωργίου, ο οποίος από τις αρχές του χρόνου εγκαλείται για αλλοίωση των στοιχείων του Ελλείμματος του 2009. Ομως δεν έχει δώσει ούτε ανωμοτί κατάθεση, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Πεπόνη, σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαζόταν να σταματήσει την έρευνα και να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή, καθώς ο Γεωργίου είναι πολιτικό πρόσωπο και είχε άμεση υπηρεσιακή εξάρτηση από τον υπουργό Οικονομικών.

Ο Λιόσης
Ο κ. Λάμπρος Λιόσης μπορεί να κατηγορείται για πολύ σοβαρά αδικήματα, όπως της «παραβίασης μυστικών της πολιτείας» και της «παραβίασης προσωπικών δεδομένων», όμως αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του και λίγες ώρες αργότερα ο Πεπόνης παρενέβη για Ρουμελιώτη σχετικά με τις δηλώσεις που είχε κάνει στους New York Times δύο εβδομάδες νωρίτερα ότι το ΔΝΤ γνώριζε από την αρχή για την αποτυχία του Μνημονίου! Τυχαίο; Υπηρεσιακοί παράγοντες και συνδικαλιστικοί φορείς του ΓΛΚ αναφέρουν ότι ο κ. Λιόσης ήταν ένα από τα αθόρυβα στελέχη του Λογιστηρίου και «ανήκε στην ομάδα των υπαλλήλων που βόλευαν πάντα τα εκάστοτε συστήματα εξουσίας». Μάλιστα οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ λένε στο «Π» ότι δεν τον γνώριζαν, ενώ οι συνάδελφοί του αποφεύγουν να μιλήσουν, αναφέροντας πως «ουδέποτε έχει ανακύψει τέτοιο ζήτημα στο ΓΛΚ, καθώς οι υπάλληλοι του Λογιστηρίου διακρίνονται για την εμπιστευτικότητά τους». Συσχετίζουν πάντως τις εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης με το γεγονός ότι ο κ. Λιόσης ήταν ένας από τους έξι τ

Keywords
Τυχαία Θέματα