Θρίλερ με ηχηρά ονόματα στη λίστα της Ελβετίας

Μέσα σε ένα θρίλερ φημών για το βέβαιο «πείραγμα» που υπέστη το «στικ» με τα ονόματα των καταθετών από την Ελβετία ο υποτιθέμενος πραγματικός κατάλογος «κατατέθηκε» στον αρμόδιο οικονομικό εισαγγελέα από τον διευθυντή του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο.
Στον κ.Στασινόπουλο έφτασε μέσω του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά. Στον κ. Σαμαρά έφτασε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

κ. Βενιζέλο ο οποίος το «κληρονόμησε» κάτω από συνθήκες που θα διευκρινίσει η εισαγγελική έρευνα.
Ζητούμενο πότε έφτασε και πως στα χέρια ποιού. ΟΛΑ αμφισβητούνται αλλά το κυριότερο αμφισβητείται και το αν το περιεχόμενό του είναι το ίδιο που μέσω της τότε Υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας κ. Λαγκάρντ δόθηκε σε «άγνωστο της Ελληνικής πλευράς» από «άγνωστο της γαλλικής πλευράς».
Βέβαιο είναι μόνο ότι η «πηγή» της λίστας είναι ο Γαλλοιταλολιβανέζος Ερβέ Φαλσιανί, πρώην ανώτερος υπάλληλος της τράπεζας HSBC.Την λίστα την δημιούργησε παίρνοντας από την Τράπεζα τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών μεταξύ πολλών άλλων. Τα ονόματα που συνολικά πήρε ξεπερνούν τις 130.000.Απο αυτά τα πολλά είναι Γερμανών, Αμερικανών και άλλων. Στην Ελλάδα μεταξύ χιλιάδων προσπάθησε να πουλήσει περίπου 2.000 ονόματα. Κατά τις πληροφορίες κατέχει και πολλά άλλα ελληνικά ονόματα με μεγάλες καταθέσεις.
Τα ονόματα έφτασαν αλλά επειδή η «δουλειά» έγινε με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι και μάλιστα με τεράστια χρηματικά ποσά που δόθηκαν ως αμοιβή μέσω μυστικών κονδυλίων ουδείς είναι σε θέση να βεβαιώσει ποια ακριβώς ονόματα δόθηκαν.
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες ο κατάλογος «πειράχτηκε» παραπάνω από 4-5 φορές και κάποια ονόματα και βγήκαν από τον κατάλογο και έγιναν αντικείμενο εκβιασμών και τρόπος πλουτισμού.
Βέβαιο είναι ότι είναι μέσα και ηχηρά ονόματα και αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός της επιλογής «προς έρευνα» ,όπως δήλωσε άλλωστε και ο πρώην Υπουργός Γ,Παπακωνστανίνου ,ο οποίος είναι μεταξύ των επισήμων χειριστών και θα έρθει σε δύσκολη θέση για να εξηγήσει το πότε ,ποιος, πώς κλπ
Στο θρίλερ που παίζεται κυκλοφορούν τα ονόματα 3-4 μεγαλοδημοσιογράφων της ραδιοτηλεόρασης και του έντυπου χώρου, επιχειρηματιών που έριξαν κανόνια στις επιχειρήσεις και τα χρήματα είναι έξω και 4-5 ονόματα «δορυφόρων» πολιτικών οικογενειών. Μάλιστα το ένα όνομα είναι σχεδόν ταυτισμένο με μεγάλη πολιτική οικογένεια και καταλαβαίνετε τη συνέχεια…
Λέγεται πάντως ότι η κ. Λαγκάρντ κράτησε καλού-κακού την αρχική λίστα και εξα αυτού έχουν μόνιμο πυρετό ορισμένοι στην ελληνική πλευρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα