Θρίλερ στη Σύνοδο Κορυφής…

Νέο θρίλερ διαδραματίζετε αυτή την ώρα στης Βρυξέλλες καθώς πήρε νέα αναβολή η έναρξη της Συνόδου Κορυφής για τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να ανακοινώνει ως νέα ώρα για τη συνεδρίαση των ηγετών της Ε.Ε. τις 21:30 ώρα Ελλάδος.

Αυτή την ώρα ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι συνεχίζει την τετραμερή συνάντηση με τους Φρανσουά Ολάντ, Άγκελα Μέρκελ και Ντέιβιντ Κάμερον, ώστε να επεξεργαστούν τις επιμέρους ρυθμίσεις της συμφωνίας, ενώ το μεσημέρι είχε αλλεπάλληλες διμερείς επαφές με τους ηγέτες, προκειμένου να τους ενημερώσει για το συμβιβαστικό κείμενο το οποίο θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση.

Από την Ελληνική πλευρά κάθε άλλο παρά θετικά αξιολογούν αυτή την καθυστέρηση, καθώς εκτιμούν που θα επιφέρει μείωση στο συνολικό ποσό του πορϋπολογισμού, κάτι που θα επηρεάσει και τα ελληνικά κεφάλαια που έχει να λαμβάνειν η χώρα μας. Στόχος του πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής είναι η Ελλάδα να κρατήσει σε ποσοστό το μερίδιο που είχε τον περασμένο Νοέμβριο, με βασικό επιχείρημα ότι όσο περισσότερα χρήματα δοθούν, τόσο περισσότερες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν και θα ενισχυθεί η προσπάθεια για ανάπτυξη.Διαβάστε ακόμα:Τα “αγκάθια” στη Σύνοδο Κορυφής…
Keywords
Τυχαία Θέματα