Θύελλα με χρήμα και αίμα στα Γιάννενα!

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

« Τα Γιάννενα,τα Γιάννενα

Πρώτα στ άρματα

Στα γρόσια και στα Γράμματα…»

Οι στίχοι σηματοδοτούν την πρωτεύουσα της Ηπείρου από την εποχή του Αλή Πασά και την Τουρκοκρατία.

Γιαννιώτες και Ηπειρώτες έφυγαν από την Ήπειρο και την πόλη της κυρα Φροσύνης και κατάφεραν να γίνουν πρώτοι ακόμα και στην περίφημη τσαρική Ρωσία.

Έβγαλαν χρήματα και το μέγα μέρος το έφεραν πίσω και έχτισαν ό,τι ομορφότερο έχει σήμερα η Αθήνα.

Το Ζάππειο,το Καλλιμάρμαρο,την Ακαδημία, κτήρια στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο των Ιωαννίνων…Οι λέξεις «εθνικοί ευεργέτες» είναι συνώνυμες των Ηπειρωτών και ανάμεσά τους κυριαρχούν οι Γιανιώτες.

Τύχη κακή έφερε εδώ και χρόνια τα πράγματα σε αρνητικό πεδίο. Στο «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί αύριο υπάρχει ένα ρεπορτάζ με πραγματικό σοκ και δέος για όσα συμβαίνουν στην πιο πλούσια πόλη της Ελλάδας και πρέπει να οδηγήσει ορισμένους εκεί να κάνουν χαρακίρι ,όπως έδειξε η κυρα Φροσύνη…

Λεηλασία απίστευτη στο δημοτικό ταμείο που δείχνει ότι οι διαχωρισμοί δεν είναι σε ορισμένα επίπεδα «Αριστεροί» -«Δεξιοί» αλλά έντιμοι και ανέντιμοι.

Η δημοτική αρχή στα Γιάννενα είναι καινούργια και της Αριστεράς. Επί των ημερών της και κάτω από τη μύτη της ρήμαξαν το ταμείο με τρόπο αδίστακτο αν και στη Θεσσαλονίκη γινόταν δημόσια έρευνα.

Όταν τα ίχνη φάνηκαν το λόγο πήραν-κυριολεκτικά- τα όπλα…

Και όλως αιφνιδίως την επομένη μιας σημαντικής ημέρας ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων παραιτείται… Από που, πως γιατί και ποια σχέση σοβαρότατη έχουν οι θάνατοι με τη λεηλασία και το τζόγο αύριο στο «Παρασκήνιο» που κυκλοφορεί εκτάκτως λόγω Πάσχα αύριο μαζί με τα πλούσια δώρα της έκδοσης.

Διαβάστε περισσότερα στο “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ.Παρασκευή

Keywords
Τυχαία Θέματα