Τι αντιπολίτευση θα ασκήσει ο Τσίπρας

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην πολιτική ζωή της χώρας μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ ως δεύτερη ισχυρή πολιτική δύναμη και κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Στην Κουμουνδούρου επικρατεί ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει για τα καλά πλέον πλώρη για την εξουσία.
Ωστόσο, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα διαμηνύουν σε

όλους τους τόνους ότι απαιτείται μεγάλη προσοχή, γιατί όσο εύκολα κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ το 27%, τόσο εύκολα μπορεί και να το χάσει.
Ο κ. Τσίπρας στη χθεσινή του συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά έδωσε ένα πρώτο στίγμα της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει, η οποία θα βασίζεται σε δύο άξονες που είναι οι εξής:
1. Υπεύθυνη αντιπολίτευση: Η συνέπεια ως προς τις δεσμεύσεις που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είναι κάτι το αδιαπραγμάτευτο. Εάν υπάρξουν έστω και κατ’ ελάχιστον πρωτοβουλίες που θα ελαφρύνουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις ενθαρρύνει.
2. Μαχητική αντιπολίτευση: Η γραμμή που έχει χαράξει η Κουμουνδούρου είναι ότι θα σταθεί απέναντι σε πρακτικές που έχουν ως στόχο την περικοπή σε μισθούς και συντάξεις γιατί η κοινωνία έχει γονατίσει.
Κρίσιμο δεκαήμερο
Ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα στον σχηματισμό κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι ακολουθεί ένα κρίσιμο για την Ελλάδα 10ήμερο που κορυφώνεται με τη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
«Εάν ήμασταν πρώτο κόμμα δεν θα χάναμε ούτε λεπτό» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι θα στηρίξει τις προσπάθειες της νέας κυβέρνησης σε όποιες δυνατότητες δοθούν για την Ελλάδα.
Το μήνυμα που στέλνουν στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα όπως ο Πάνος Σκουρλέτης είναι ότι η κυβέρνηση μπορεί να αξιοποιήσει την ισχυρή αντιπολίτευση ως όπλο για την επαναδιαπραγμάτευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα