Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Γεωργιάδη – ΙΣΑ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης παρουσίασε τις “κόκκινες γραμμές” του Συλλόγου σε σχέση με τις αλλαγές που προωθούνται στον κλάδο της Υγείας, στον αρμόδιο υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

“Καμία απόλυση – κατάργηση του νόμου”

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ζήτησε να μην υπάρξει καμία απόλυση γιατρών που απασχολούνται στον ΕΟΠΥΥ και να καταργηθεί ο νόμος Λοβέρδου για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας.

Αντ’ αυτού πρότεινε την κατάρτιση νέου νόμου που θα δίνει στους ιατρούς το δικαίωμα να συνταγογραφούν το εμπορικό σκεύασμα (γενόσημο ή πρωτότυπο), που κρίνουν ότι εξατομικευμένα είναι καταλληλότερο για τη θεραπεία του ασθενή.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ κάλεσε επίσης τον υπουργό Υγείας να διασφαλίσει ότι «η επίτευξη του στόχου για αύξηση της χρήσης των γενοσήμων στο 60%, δεν θα γίνει σε βάρος της υγείας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας».

Κάτεθεσε μάλιστα στον κ. Γεωρδιάδη, εν όψει την συνάντησής του με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, πρόταση ώστε ο στόχος του 60% να επιτευχθεί με ασφάλεια και προς όφελος του ασθενή.
Keywords
Τυχαία Θέματα