Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τη Μέρκελ

Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τις διαδηλώσεις στην Αθήνα με αφορμή την επίσκεψη της Μέρκελ.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάλυψαν με εκτενή ρεπορτάζ τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Τρίτη. Η εφημερίδα Handesblatt στάθηκε στη δήλωση της Μέρκελ

ότι «δεν ήρθα εδώ ως δασκάλα» και αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε στις ελληνικές προσπάθειες για την έξοδο από την κρίση.

Στο εξώφυλλό της η εφημερίδα σημειώνει πως η συμμετοχή του ηγέτη της Αριστεράς Bernd Riexinger στις διαδηλώσεις κατά της Μέρκελ ήταν εναντίον τω γερμανικών συμφερόντων κι επισημαίνει πως η κίνησή του επιδέχεται έντονης κριτικής.

Το βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει πως η Άνγκελα Μέρκελ υποσχέθηκε να βοηθήσει την Ελλάδα. Παράλληλα αναφέρθηκε στις διαδηλώσεις στην Αθήνα κατά των μέτρων λιτότητας και της Γερμανίδας καγκελαρίου. «Η Γερμανίδα καγκελάριος ρισκάρει η επίσκεψη να δείξει ότι έχει σκοπό να στηρίξει τους Έλληνες» έγραψε ο ανταποκριτής του δικτύου στην Ευρώπη, Gavin Hewitt.

“Αηδιαστικές διαμαρτυρίες κατά της Μέρκελ στην Αθήνα” έχει σήμερα τίτλο η γερμανική εφημερίδα Bild στην ηλεκτρονική σελίδα της, συμπληρώνοντας “Κι εμείς πληρώνουμε τα περισσότερα”. Στο κεντρικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι κλιμακώθηκαν οι ταραχές και οι διαμαρτυρίες κατά της Μέρκελ ενώ φιλοξένησε τις φωτογραφίες με Έλληνες διαδηλωτές ντυμένους με στολές των ναζί. Επίσης, η εφημερίδα σχολίασε τη συμμετοχή του ηγέτη της Αριστεράς.

Με τίτλο «Η Μέρκελ υπόσχεται μίνι βοήθεια στους Έλληνες» το γερμανικό περιοδικό Spiegel στην ηλεκτρονική έκδοση του αναφέρθηκε στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα.

Το περιοδικό Spiegel αναφέρεται στη σύντομη επίσκεψη της καγκελαρίου στην Αθήνα τονίζοντας πως περισσότερο είχε συμβολικό χαρακτήρα, ενώ περιγράφει τις σκηνές έξω και μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου. «Επίσκεψη Μέρκελ: Ευγενικές χειρονομίες στου Μαξίμου» και σημειώνει: «Χιλιάδες αστυνομικοί στους δρόμους, διαδηλωτές πέταγαν μολότωφ και κεκλεισμένων των θυρών Μέρκελ και Σαμαράς αντάλλαζαν ευγένειες. Η επίσκεψη είχε ως στόχο να υπογραμμιστούν οι δεσμοί των δύο χωρών. Η συνάντηση ήταν περισσότερο συμβολική».

Στις διαδηλώσεις και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα αναφέρθηκε και το ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση του Al Jazeera. «Η Γερμανίδα καγκελάριος έφτασε στην Αθήνα σε μία προσπάθεια να δείξει στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση καθώς η κοινή γνώμη ετοιμάζει νέες διαδηλώσεις κατά των περικοπών λιτότητας» μετέδωσε το αραβικό δίκτυο.

«Έλληνες διαδηλωτές σε Μέρκελ: Είμαστε ένα ελεύθερο έθνος». Με αυτό τον τίτλο το αμερικανικό δίκτυο CNN μετέδωσε τις εξελίξεις από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. «Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα την Τρίτη σε ταξίδι στην Αθήνα καθώς δεκάδες χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν για να δείξουν τον θυμό τους απέναντι της για το βαρύ φορτίο που υποφέρει η χώρα τους» σημειώνε το CNN.

«Μέρκελ: Ο σκληρός δρόμος που ακολουθεί η Ελλάδα θα αποδώσει» ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδή

Keywords
Τυχαία Θέματα