Τι (και γιατί) κρύβει η Αρχιεπισκοπή;

Του Πάρι Κουρτζίδη

Κι ενώ το πρωτοσέλιδο θέμα του «Π» μόλις άνοιξε έναν «καυτό» φάκελο για το ποιος θα τολμήσει να απαιτήσει την εκταφή τής σορού Χριστόδουλου και τις σχετικές επιστημονικές εξετάσεις νεκροψίας της, ώστε να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν τα αίτια του θανάτου, η Εκκλησία της Ελλάδος «κωφεύει». Για την ακρίβεια, σε επικοινωνία μας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, υποστήριξε με απαξιωτικό τόνο ότι «αυτά είναι ανάξια λόγου και προέρχονται στην ουσία από τον άλλοτε σύμβουλο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Σωτήρη Τζούμα» χωρίς να διευκρινίσει για ποιον

σκοπό εκτιμούν ότι γίνεται αυτό, αλλά πολύ περισσότερο χωρίς να θελήσει να απαντήσει επί της ουσίας, η οποία είναι ότι δεν υπήρξε γνωμάτευση και πως πάμπολλοι λένε με νόημα ότι ο Χριστόδουλος σήμερα θα μπορούσε να βρίσκεται εν ζωή, αλλά κάποιοι δεν το ήθελαν αυτό.
Το «Π», εντούτοις, δεσμεύεται ότι θα επανέλθει με επιστολική διατύπωση ερωτημάτων που θα χρίζουν έγγραφης απάντησης, σχετικά με το αν η Αρχιεπισκοπή διατηρεί φάκελο-αρχείο, αναφορικά τόσο με την πορεία υγείας του Χριστόδουλου όσο και με τα αίτια θανάτου του, καθώς και αν η Εκκλησία της Ελλάδας προτίθεται να ζητήσει επισήμως την εκταφή της σορού του, ούτως ώστε είτε να εξαλειφθεί κάθε είδους απορία, προκειμένου να μη γίνεται «σπέκουλα» και να μην ευδοκιμούν θεωρίες συνωμοσίας, είτε να έρθει στο φως της δημοσιότητας η πάσα αλήθεια… Γιατί αν δεν πρόκειται για ευφάνταστα σενάρια «προβοκατόρικων κύκλων», τότε θα μιλάμε για συγκλονιστικές αποκαλύψεις και «εγκληματικές αλήθειες» σε βάρος ενός ανεπανάληπτου εθνικού θρησκευτικού ηγέτη.

Και με «ασπιρίνη» εμφυτεύουν θανατηφόρες ασθένειες

Οι «ηχηρές» αποκαλύψεις του καναλιού NBC και της εφημερίδας «New York Times», για κολοσσιαία και πασίγνωστη φαρμακευτική εταιρεία, έρχονται να ενισχύσουν σημαντικά τη θεωρία που λέει ότι θανατηφόρες ασθένειες, όπως ο καρκίνος και το Aids, εύκολα πλέον εμφυτεύονται, ακόμη και μέσω ενός απλού φαρμάκου για άλλη ασθένεια, η οποία δεν είναι θανατηφόρα. Συγκεκριμένα, στις αρχές τις δεκαετίας του 1980, η εν λόγω εταιρεία δεν περιορίστηκε σε επιλεγμένους «στόχους», αλλά διοχέτευσε στην αγορά τής Λατινικής Αμερικής και εν συνεχεία της Ευρώπης και της Ασίας το δείγμα της ενέσιμης πήξης του αίματος ιατρικής – Factor VIII.
Μάλιστα, σύμφωνα με το έγγραφο στο οποίο στηρίχθηκε το δημοσίευμα των «New York Times», αποκαλύπτεται ότι η κολοσσιαία εταιρεία στο θανατηφόρο εγχείρημά της είχε την κάλυψη ορισμένων υπαλλήλων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Οι «Times» ξεσκέπασαν ότι άλλες τρεις αμερικανικές φαρμακευτικές εταιρείες είχαν συμβάλει στην πώληση του επικίνδυνου φαρμάκου και πριν από πολλά χρόνια, στα τέλη του 1984, όταν η εν λόγω εταιρεία επιβεβαίωνε πως η δεύτερη και επεξεργασμένη έκδοση του φαρμάκου ήταν πλέον πιο ασφαλής. Αρκετά χρόνια μετά και ενώ έχει ήδη έρθει στο φως η ιστορία, η ζημιά που προκάλεσε σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν δύσκολο να υπολογιστεί, καθώς η όλη επιχείρηση θεωρείται από πάμπολλους σκόπιμη στο πλαίσιο ενός σχεδίου μείωσης του παγκόσμιου πληθυσμού. Αξίζει να αναφερθεί ότι βάσει κάποιων υπολογισμών διαπιστώθηκε πως μόνο στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν περισσότεροι από 100 αιμοφιλικοί κόλλησαν τον ιό HIV μετά τη χρήση του «αμαρτωλού φαρμάκου», οι οποίοι πλέον έχουν πεθάνει.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Ο Χριστόδουλος ήξερε ότι θα τον… φάνε»

Μετά την επίσημη αποκάλυψη ότι ουδέποτε έγινε στη σορό του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ιατροδικαστική εξέταση, αλλά και το πρωτοσέλιδο αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Π» την εβδομάδα που πέρασε, μιλώντας με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ θα ήταν σοβαρή παράλειψη αν δεν τον ρωτούσαμε για τον μακαριστό παιδικό του φίλο. Και ο ίδιος, ίσως από συγκίνηση, ίσως από αγανάκτηση, δεν άντεξε: Με δάκρυα στα μάτια, απέναντί μας, εξομολογήθηκε ότι ο Χριστόδουλος του είχε εκμυστηρευθεί πως φοβόταν και ανησυχούσε για τη ζωή του, δύο μήνες πριν γίνει διάγνωση της πάθησής του.

Με τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο, ενώ υπήρχε η εντύπωση ότι είχε γίνει ιατροδικαστική εξέταση, τελικά αποκαλύφθηκε ότι αυτή δεν έγινε ποτέ. Θεωρία συνωμοσίας ή «εγκληματική αλήθεια»;
Όταν πήγαμε και πήραμε όλα τα στοιχεία από το Αρεταίειο, πήγα στον κ. Γ. Αποστολόπουλο του Ιατρικού Κέντρου και επικοινωνήσαμε με κορυφαίους καθηγητές. Ένας εξ αυτών –από την Άπω Ανατολή– μας είπε ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να πάρει παράταση ζωής από πέντε έως δέκα χρόνια. Για μένα, ο Χριστόδουλος εντάσσεται στα θύματα εκείνων που εναντιώνονται στη νέα τάξη πραγμάτων, όπως και ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ο Τσάβες, ο Κάστρο κ.λπ. Όσοι αντιστέκονται, συμπτωματικά χτυπιούνται από τον καρκίνο.
Αν ζούσε σήμερα ο Χριστόδουλος, η κατάσταση στη χώρα θα ήταν διαφορετική. Θα μπορούσε να ξεσηκώσει τον κόσμο, να υπερασπιστεί την κοινωνία.

Γιατί δεν υπάρχει αυτή την ώρα ένα αίτημα για εκταφή και νεκροψία;
Για ποιον λόγο δεν κάνουμε εξεταστική επιτροπή για τις υποκλοπές; Κάποια πράγματα είναι άβατα για να μην ενοχληθούν κάποιοι. Παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον αρχηγό του στρατού και της ΕΥΠ και δεν τόλμησαν να προχωρήσουν στην Εξεταστική. Εγώ τους προκαλούσα καθημερινά να την κάνουν. Μόλις ψιθύρισε κάτι ο Βουλγαράκης, εξαφανίστηκε.

Με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο είχατε μια ιδιαίτερη σχέση. Θυμάστε κάτι που να σας εξομολογήθηκε ή που να φοβόταν;
Ήμασταν μαζί από παιδιά και συχνά ανταλλάσαμε απόψεις. Θυμάμαι ήταν παρών το 1987, τότε που γινόταν ο αγώνας ενάντια στον Παπανδρέου και στον Τρίτση. Ήταν εξόχως πατριώτης. Δύο μήνες πριν γίνει η γνωμάτευση, τον είχα δει και ήταν φοβερά ανήσυχος και μου το είχε εκμυστηρευθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα