Τι παίζει με το εφάπαξ των αστυνομικών;

Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, είχε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΑΣτυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ.

Σύμφωνα με τον νέο τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ, ωθείται στην έξοδο ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και αποδυναμώνεται η λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας, τινάζοντας στον αέρα τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Ο νέος αυτός τρόπος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουρίου του

2014.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εκπροσώπων της ΠΟΑΣΥ:

«Στον κ. Υπουργό εκθέσαμε τις θέσεις μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία, που έχουν γίνει από τον κ. καθηγητή και εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους αιτούμαστε την εξαίρεσή μας από την επίμαχη υπουργική απόφαση. Τονίσαμε δε ότι πέρα από την ιδιαιτερότητα που έχουμε ως κλάδος, το Ταμείο μας έχει λάβει μέτρα αυτορρύθμισης. Ο κ. Υπουργός απέφυγε να πάρει θέση και μας γνωστοποίησε ότι θα μελετήσει τις προτάσεις μας σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και θα μας ενημερώσει σε επόμενη συνάντηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα