Τι θα δούμε απόψε στις νύχτες πρεμιέρας

Συνεχίζεται και σήμερα Δευτέρα, με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας, με πληθώρα Ελληνικών ταινιών από δημιουργούς με άποψη, φρέσκες ιδέες, φαντασία και κριτική διάθεση.

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν σήμερα είναι «Το Αίμα», που αποτελεί το πρώτο κινηματογραφικό ντεμπούτο του ηθοποιού Διαμαντή Καραναστάση και η ανατρεπτική ταινία «Dogs cats and rats» του Αδριανού Γεωργαντά.

Στην ταινία

«Το Αίμα», η οποία θα προβληθεί σήμερα (24/9) στον Δαναό 1 στις 19:00, ο Διαμαντής Καραναστάσης ξαναδιαβάζει τον μύθο του Οιδίποδα από μία σύγχρονη σκοπιά. Ένας άντρας έχει μεγαλώσει με τα μάτια κλειστά και για να τα ανοίξει θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψει το πώς, το πόσο, το τι και το γιατί που κρύβει η αγάπη, ενώ μόνος δρόμος του είναι η μνήμη. Η ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί η Βίκυ Βολιώτη διακρίθηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Αμστερνταμ με το ειδικό βραβείο της επιτροπής.

Η Δεύτερη ταινία, με τίτλο «Dogs, cats and rats» του Αδριανού Γεωργαντά, θα προβληθεί σήμερα (24/9) στην Odeon Opera 1 στις 22.30 και είναι εμπνευσμένη από την οικονομική κρίση, τα επεισόδια στο Σύνταγμα και τους αγανακτισμένους. Στην Ελλάδα της κρίσης, ανάμεσα σε μολότωφ και πέτρες, μέσα σε φωνές και πορείες, γεννιέται ο έρωτας. Ένας νεαρός χούλιγκαν ερωτεύεται μια γοητευτική φοιτήτρια που κινείται δυναμικά στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Παγιδευμένος ανάμεσα στην ερωτική αδιαλλαξία της φοιτήτριας και την αυξανόμενη βία των αστυνομικών δυνάμεων, ο νεαρός δεν διστάζει να παίξει με την φωτιά και να φτάσει στα άκρα.

πηγή: http://www.iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα