Τι θα κάνει ο Αρβανιτόπουλος στην Παιδεία

Στην επιφάνεια φέρνει πάλι τα σημαντικά εκκρεμή θέματα της Παιδείας ο υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Το πολιτικό ζήτημα στην παιδεία είναι κατά πόσο θα εφαρμοστεί στην πράξη ο νόμος πλαίσιο που είχε ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή.

Ο νέος υπουργός Παιδείας φαίνεται διατεθειμένος να τον εφαρμόσει αλλά με… προσαρμογές. Βασική προτεραιότητα του κ. Αρβανιτόπουλου είναι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» στα πανεπιστήμια, κάτι που είχε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε.

Επίσης

ένα ακόμα θέμα που φαίνεται να βλέπει πολύ «ζεστά» ο υπουργός είναι αυτό του νέου Λυκείου, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εφαρμοστεί  γιατί διαφώνησαν με τις διατάξεις του το ΠαΣοΚ και ΝΔ. Ουσιαστικά στόχος του υπουργού τώρα είναι να επανασυντάξει και να προωθήσει τον νόμο σύντομα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι νομοθετικές «τρύπες».

Ως εκ τούτου ο υπουργός θέλοντας να τελειώνει με αυτά τα θέματα όσο το δυανατόν γρηγορότερα έχει προγραμματίσει για αύριο Τρίτη συνάντηση με το συντονιστικό όργανο των πρυτάνεων ΑΕΙ και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ)

Keywords
Τυχαία Θέματα