Τι θα πουν Στουρνάρας-τρόικα

Ξεκίνησε η κρίσιμη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας, στο χώρο του υπουργείου, με το οικονομικό επιτελείο να επιδίδεται σε προσπάθειες να κλείσει όλα τα καυτά μέτωπα ώστε το Νοέμβριο να εκταμιευτεί η επόμενη δόση.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί αρχικά η κάλυψη του «κενού» των διαπραγματεύσεων, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει κάτω του 1 δισ. ευρώ, ενώ ακόμη θα συζητηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται, καθώς και οι «89 προαπαιτούμενες ενέργειες»,

που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο»

Ένα ακόμη θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση, μετά τις εξελίξεις στο Eurogroup, είναι και η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού που θα προκύψει εάν η Ελλάδα κερδίσει, μετά από σχετικό αίτημά της, τη διετή επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2016, για το οποίο ο υπουργός Οικονομικών εκφράζει την άποψη ότι μπορεί να καλυφθεί χωρίς επιπλέον επιβάρυνση των εταίρων.

Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, οι απεσταλμένοι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, αναμένεται μείνουν μέχρι και την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, για να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες των μέτρων που παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα