Τι θα συζητήσουν αύριο στη συναντησή τους Σαμαράς και Βενιζέλος

Στην ατζέντα του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης το 25ευρω στα νοσοκομεία, ευρωεκλογές και εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση

του Βαγγέλη Γιακουμή

Ποδαρικό της κυβέρνησης θα κάνουν για το νέο χρόνο αύριο οι κύριοι Σαμάρας και Βενιζέλος συζητώντας στο πρωθυπουργικό Γραφείο τον προγραμματισμό και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν μέσα στο καινούργιο χρόνο οι δυο πολίτικοι αρχηγοί και μαζί άλλα και ο

καθένας ξεχωριστά. Μαζί σε ότι αφορά τη κυβέρνηση και ξεχωριστά σε ότι αφορά τα κόμματά τους.

Στην ουσία όμως η πορεία τους είναι κοινή, τέμνονται οι αποφάσεις τους αφού και οι δυο που συγκροτούν τη κυβέρνηση έχουν να αντιμετωπίσουν στις 15 Ιανουαρίου τη τρόικα που καταφθάνει για νέους ελέγχους στην Αθηνά, έχουν να αντιμετωπίσουν το χρέος και πως αυτό θα καταστεί βιώσιμο, έχουν το χρηματοδοτικό κενό και πως θα καλυφθεί, άλλα και το μεγάλο πονοκέφαλο που λέγεται ευρωεκλογές. Μπορεί στο θέμα αυτό ο καθένας να λειτουργεί από μόνος του και να ενδιαφέρεται για την παράταξη του, εξαρτάται όμως ο ένας αρχηγός από τον άλλο για το πως θα πάει στις ευρωεκλογές αφού έχει άμεσο αντίκτυπο στη λειτουργία της κυβέρνησης. Επομένως τίποτε για τους δυο πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι ξεχωριστό και διαφορετικό πλην ελαχίστων θεμάτων που δεν άπτονται της κυβερνητικής λειτουργίας.

Άρα , η αυριανή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου βάζει τα θεμέλια, τον προγραμματισμό και τον σχεδιασμό της λειτουργίας της νέας χρονιάς για την κυβέρνηση καθώς εκτός από τις ευρωεκλογές υπάρχουν οι εκλογές για την Τ.Α αλλά και τα καθημερινά ζητήματα που προκαλούν τριβές όχι επί της ουσίας όμως ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά περισσότερο από διαφορά αντίληψης. Στην περίπτωση των 25 ευρώ στα νοσοκομεία, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει σε κατ´ ιδίαν συνομιλίες ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν ήταν υπέρ του χαρατσιού στα νοσοκομεία και το πάλεψε. Υπεύθυνοι είναι ο Γιάννης Στουρνάρας και ο κ. Σταικούρας που επέμεναν για τα 25 ευρώ εισιτήριο. Όμως η αντιπαράθεση έγινε προκειμένου να φανεί η διαφορά ανάμεσα στα δυο κόμματα.

Επίσης το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του ΕΚΑΣ στους δικαιούχους και για αυτό θα γίνει μια συζήτηση ανάμεσα στους δυο πολίτικους αρχηγούς ενώ σε ότι αφορά το μέγα θέμα της ελληνικής προεδρίας εκεί θα σταθούν περισσότερο. Όπως προκύπτει, μάλιστα από τις επαφές των δυο πολιτικών αρχηγών και τις μυστικές συζητήσεις που κάνουν με διεθνείς παράγοντες σε ότι αφορά τους στόχους της προεδρίας που είναι η ανάδειξη της θετικής Ελλάδας, πιστεύουν και οι δυο οτι υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε να αναδειχθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού και αυτό το εφόδιο τους το δίνει το όπλο που λέγεται πρωτογενές πλεόνασμα. Πάνω εκεί θα πατήσουν και όλες οι συνομιλίες τους με τους Ευρωπαίους αρχηγούς θα έχουν φόντο το πλεόνασμα , άσχετα αν στη συνέχεια, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διαφωνούν το που θα πρέπει να δοθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση των αδικιών λόγω του μνημονίου.

The post Τι θα συζητήσουν αύριο στη συναντησή τους Σαμαράς και Βενιζέλος appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα