Τι ζήτησε η τρόικα από τον Μανιτάκη

Συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, είχε την Παρασκευή το κλιμάκιο της τρόικας, ώστε να ενημερωθούν λεπτομερώς επί της πορείας της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η τρόικα, χωρίς να μπει στο θέμα των απολύσεων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ζήτησε από τον κ. Μανιτάκη «απτά» και «μετρήσιμα» αποτελέσματα, με τον υπουργό από την πλευρά του να τους γνωστοποιεί ότι ως το τέλος του έτους, θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών του κράτους

από την οποία θα μειωθούν κατά 50% οι υπηρεσίες και οι θέσεις ευθύνης και θα ακολουθήσει αμέσως η αξιολόγηση του προσωπικού, κάτι που είχε αποσαφηνίσει και στους εκπροσώπους της task force.

Ο κ. Μανιτάκης δεν δεσμεύτηκε για το δημοσιονομικό όφελος που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία πριν αυτή ολοκληρωθεί, κάτι για το οποίο επέμεναν σθεναρά οι εκπρόσωποι της τρόικας, ζητώντας την απαρέγκλιτη τήρηση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Ελλάδα, καθώς και την επίσπευση των σχετικών μεταρρυθμίσεων.

Αν κι από την πλευρά του Υπουργείου εκφράζεται η άποψη ότι η εν λόγω συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα κι υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος, αναμένεται και νέα συνάντηση του κ. Μανιτάκη με τους εκπροσώπους της τρόικας, όπου θα οριστικοποιηθεί το αν θα γίνουν και ποιες απολύσεις προσωπικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα