Το Eurogroup δείχνει εκταμίευση της δόσης

Ικανοποιημένος με την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα εμφανίστηκε να είναι ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, εξερχόμενος από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες δήλωση που ουσιαστικά προμηνύει την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Στην ανακοίνωσή του για την Ελλάδα το Eurogroup αναφέρει

μάλιστα ότι καλωσορίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα ξεπερνώντας τους όρους και τις δεσμεύσεις του μνημονίου, προετοίμασε μηνιαίους στόχους για τις μεγαλύτερες κρατικές επιχειρήσεις με στόχο να εφαρμοστούν στη συνέχεια σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης καλούν τις ελληνικές αρχές να διατηρήσουν την ορμή στις μεταρρυθμίσεις και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις του Μαρτίου για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Αναφορικά με το ζήτημα της Κύπρου, οι υπουργοί Οικονομικών δεν έχουν συμφωνήσει ακόμα για τις λεπτομέρειες σχετικά με την δανειακή σύμβαση, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν δεσμευμένοι στην προσπάθεια ολοκλήρωσης μιας συμφωνίας ως τα τέλη του Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα