Το καλόγουστο(;) υπερθέαμα των Βρετανών

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχει διχάσει.

Πολλοί αναμένουν να είναι ένα υπερθέαμα που θα μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό και άλλοι φοβούνται πως θα είναι η πιο κιτς τελετή που έγινε πότε.

Για να είμαστε ειλικρινής δεν έχουν άδικο, αφού οι Άγγλοι είναι ο λαός που

έχει βγάλει μερικούς από τους πιο γνωστούς σχεδιαστές μόδας, αλλά είναι και ο λαός που ευθύνεται για τις ορδές των τουριστών με τα πέδιλα και τις άσπρες κάλτσες.

Από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει η τελετή θα παρουσιάζει όλες τις πτυχές τις αγγλικής κοινωνίας.

Ο Ντάνι Μπόυλ, γνωστός από ταινίες όπως το Trainspotting και το Slumdog Millionaire, έχει αναλάβει την σκηνοθεσία του υπερθεάματος που θέλουν να παρουσιάσουν οι Άγγλοι.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι στην τελετή θα αποτυπωθεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Την βραδιά της 27ης Ιουλίου θα ακούσουμε να απαγγέλουν Σαίξπηρ, να τραγουδάνε από παραδοσιακά αγγλικά τραγούδια μέχρι  Beatles και Sex Pistols, θα δούμε πρόβατα να μπαίνουν στο στάδιο, τον Τζέιμς Μποντ να σώζει την βασίλισσα και δεκάδες Μαίρη Πόπινς να μάχονται τον Λόρδο Βόλντεμορτ.

Οι Άγγλοι θέλουν να δείξουν όλα όσα τους έχουν κάνει διάσημους. Από την κλασσική τους λογοτεχνία και το θέατρο μέχρι και τους ποπ σταρς τους.

Από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί στην τελετή έναρξης θα συμμετάσχουν  ο Ντάνιελ Γκρεγκ, ο Πωλ Μακ Κάρτνεϋ  ο Κέννεθ Μπράνα, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, οι Spice Girls και πολλοί άλλοι αστέρες.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι το απαύγασμα της αισθητικής η μια κιτς πασαρέλα διασήμων, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου θα είναι ένα υπερθέαμα που έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και δύσκολα θα ξεπεραστεί.

Καλά θα κάνει το Ρίο Ντε Τζανέιρο να ετοιμάζει από τώρα τις γυμνόστηθες χορεύτριές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα