Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τις αντιλήψεις Τζιτζικώστα σε κεντρικό θέμα

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Γενικότερα προβληματισμένοι εμφανίζονται στο ΠΑΣΟΚ μετά τα όσα έγιναν το τελευταίο διήμερο στη Θεσσαλονίκη εξ αιτίας των δηλώσεων του κ. Τζιτζικώστα που στάθηκαν αφορμή να μην παραστούν στις επετειακές εθνικές εκδηλώσεις όχι μόνο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, άλλα και άλλοι θεσμικοί εκπρόσωποι της χώρας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη, εκτιμούν, πως οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη

κεντρικής Μακεδονίας δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις. Πιστεύουν αντίθετα πως ένα κομμάτι της ΝΔ έχει παρόμοια αντίληψη, σχετικά με αυτά που υποστήριξε ο κ. Τζιτζικώστας, γεγονός που δείχνει και την πραγματική κατά το ΠΑΣΟΚ, αντίληψη που έχουν για το κόμμα με το οποίο συγκυβερνούν.

Ωστόσο , στο Π σκέφτονται μερικοί να αναδείξουν περαιτέρω την υπόθεση και σε κεντρικό επίπεδο. Δεν αποκλείεται για το ίδιο θέμα, να υπάρξει συζήτηση μεταξύ Σαμαρά και Βενιζέλου έτσι ώστε να κινηθούν από κοινού, καθώς ο πρωθυπουργός όπως φάνηκε άλλωστε πολύ έντονα και από την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου που άδειασε με εντολή Μαξίμου τον περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ στη κεντρική Μακεδονία, να μην εμφανιστεί τώρα που η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην αρχή με την τρόικα, ότι έχει και ο ίδιος παρόμοια αντίληψη για το κόμμα που συγκυβερνά. Βέβαια κάτι τέτοιο για το κ. Σαμαρά έχει κόστος από μερίδα στελεχών του κόμματος του, που πιστεύουν στα όσα ανέφερε για τον καταδικασθέντα Άκη Τσοχατζόπουλο και το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Σαμαράς και Βενιζέλος θα κινηθούν μαζί απ’ οτι φαίνεται. Και ίσως η πολιτική αυτή είναι η αρχή γενικότερων εξελίξεων σε ότι αφορά τις από εδώ και πέρα σχέσεις των δυο κομμάτων. Να αποδοκιμάζουν δηλ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακραία φαινόμενα που μπορεί να δυναμιτίσουν να βάλουν σε δοκιμασία τη σχέση των δυο κομμάτων και γενικότερα τη σχέση ανάμεσα στη κυβέρνηση και τους δανειστές.

Η πίεση των δανειστών άλλωστε αναγκάζει Σαμαρά και Βενιζέλο να κινηθούν με τον ίδιο βηματισμό και προς την ίδια κατεύθυνση.

The post Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει τις αντιλήψεις Τζιτζικώστα σε κεντρικό θέμα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα