Το πιστόλι Zastava «δείχνει» Σέχτα Επαναστατών

Του Κώστα Παπαδόπουλου

Την προκήρυξη με την ανάληψη ευθύνης για τις εκτελέσεις των μελών της Χρυσής Αυγής έξω από την Τ.Ο. του κόμματος στη λεωφόρο Ηρακλείου περιμένουν στην ΕΛ.ΑΣ, την ίδια ώρα που οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν όλα τα τελευταία «σημάδια ζωής» των οργανώσεων του αντάρτικου πόλεως.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Αστυνομία εκτιμούν πως η προκήρυξη θα έχει την υπογραφή της « Σέχτας Επαναστατών», είτε κάποιας πρωτοεμφανιζόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης, με έμπειρα

όμως μέλη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καθυστέρησε ένα σχεδιασμένο εδώ και καιρό αιματηρό χτύπημα, αλλάζοντας τον στόχο τρομοκρατών. Πρέπει εδώ να σημειώσουμε, πως η δολοφονία των Μανώλη Καπελώνη και Γιώργου Φουντούλη, έχει αρκετές ομοιότητες με αυτές του υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Νεκτάριου Σάββα (είχε δεχθεί 24 σφαίρες) και του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια (είχε δεχθεί 16 σφαίρες).

Την ευθύνη για τις δύο αυτές δολοφονικές επιθέσεις είχε αναλάβει η «Σέχτα Επαναστατών». Η οποία «σίγησε» έκτοτε (σ.σ. από το 2010). Να θυμίσουμε πως μετά την εκτέλεση Γκιόλα, είχε σταλεί προκήρυξη η οποία συνοδεύονταν με φωτογραφία του οπλοστασίου της τρομοκρατικής οργάνωσης, στην οποίο υπήρχαν πιστόλια τύπου Zastava, παρόμοια με αυτό που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές των δύο νεαρών ανδρών. Ενα ακόμη κοινό χαρακτηριστικό στις τρεις περιπτώσεις, είναι ο επαγγελματισμός του δολοφόνου καθώς έδωσε χαριστικές βολές ενώ πυροβόλησε τόσο στο κεφάλι όσο και στον θώρακα τα θύματα του, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα πεθάνουν. Κάτι που προϋποθέτει έμπειρο σκοπευτή, με εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η Αστυνομία δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση, περιμένοντας την προκήρυξη που ίσως ρίξει φως στα πράγματα.

The post Το πιστόλι Zastava «δείχνει» Σέχτα Επαναστατών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα