Τόνι Ναδάλ: «Ο Ραφαέλ θα ξεπεράσει τον Φέντερερ»

O Ραφαέλ Ναδάλ κατέκτησε το φετινό US Open και οι συγκρίσεις με τον Ρότζερ Φέντερερ, που είχαν «σιωπήσει» λόγω της κακής κατάστασης και των δύο, «επανεμφανίστηκαν» στο προσκήνιο.

Ο θείος και προπονητής του «Ράφα», Τόνι Ναδάλ, δήλωσε σε συνέντευξη του στο tennisworld.it, ότι ο ανιψιός του δεν είναι μακριά από τον τίτλο του καλύτερου παίκτη όλων των εποχών, που μέχρι τώρα κρατάει ο Ελβετός.

«Ο Ράφαελ δεν

είναι τόσο μακριά πλέον απ’ τον Φέντερερ. Σιγά-σιγά τον φτάνει και ίσως τον ξεπεράσει».

Οι κατακτήσεις του χρυσού στους Ολυμπιακούς αγώνες και τα 4 Davis Cup του Ισπανού αποτελούν ακράδαντα στοιχεία της τενιστικής του δεινότητας και το στο μόνο που υπερέχει ο Φέντερερ είναι στον αριθμό των majors.

«Είναι τα Grand Slams πιο σημαντικά απ’ το Davis Cup; Είναι πιο σημαντικά απ’ τους Ολυμπιακούς Αγώνες; Η Ολυμπιάδα είναι το σημαντικότερο πράγμα στο άθλημά μας. Ο Ράφα έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα μονά, ο Ρότζερ όχι. Ο Ράφα έχει τέσσερις τίτλους Davis Cup, ο Ρότζερ κανέναν. Ο Ρότζερ έχει 17 Grand Slams, οπότε αυτά είναι πιο σημαντικά από αυτά που ανέφερα;»

Συνέχισε μάλιστα την επιχειρηματολογία του καταμετρώντας και τα Masters του Ραφαέλ.

«Ο Ράφα έχει κερδίσει 26 Masters 1000, περισσότερα απ’τον Φέντερερ. Επίσης, ο Ράφα έχει θετικό ρεκόρ απέναντί του. Ο Φέντερερ είναι ακόμα ο καλύτερος, όμως όχι τόσο μακριά από τον Ράφα. Για μας αυτό είναι εκπληκτικό…».

Keywords
Τυχαία Θέματα