Τραγανή πίτα με παρμεζάνα, γραβιέρα και βασιλικό

Για την πεντανόστιμη και τραγανή πίτα με παρμεζάνα, γραβιέρα και βασιλικό, χρειάζεστε μόλις μία ώρα για να την ετοιμάσετε, καθώς απαιτείται 20 λεπτά χρόνος προετοιμασίας και 40 λεπτά χρόνος ψησίματος.

Υλικά για 1 ταψί 20 Χ 30 εκ.
1 πακέτο Φ. Κρούστας Χρυσή Ζύμη
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
3 κουτ. της σούπας έτοιμη σάλτσα πέστο βασιλικού
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
150 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
Εκτέλεση
Κόβετε τις ντομάτες σε πολύ μικρούς κύβους και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίσουν από τα
υγρά τους. Φτιάχνετε την πίτα σύμφωνα με τις οδηγίες. Περιχύνετε την πίτα με όσο βούτυρο περίσσεψε και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 40 λεπτά περίπου.
Για να φτιάξετε τραγανή πίτα
Ανοίγετε τα φύλλα, αλείφετε το πρώτο με βούτυρο, πασπαλίζετε με λίγη παρμεζάνα και γραβιέρα, σκεπάζετε με το δεύτερο και συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα πρώτα 6 φύλλα. Στο έκτο φύλλο, αλείφετε με την σάλτσα πέστο και πασπαλίζετε το φύλλο με την ψιλοκομμένη ντομάτα. Σκεπάζετε με ένα φύλλο κρούστας και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με την παρμεζάνα και την γραβιέρα.
Όταν τελειώσετε με τα φύλλα, αλείφετε το τελευταίο με βούτυρο και τα κόβετε σε 3 λωρίδες οριζόντια και σε 10 λωρίδες κάθετα με πάχος 2 δάκτυλα περίπου.
Παίρνετε ένα κομμάτι από τα κομμένα φύλλα και το βάζετε κάθετα, να ακουμπήσει δηλαδή με την κομμένη πλευρά, σε ένα βουτυρωμένο ταψί με διαστάσεις 20 Χ 30 εκ. περίπου. Στρώνετε με την σειρά ενωμένα, τα υπόλοιπα κομμένα κομμάτια.

Tweet

Keywords
Αναζητήσεις
πίτα παρμεζανα, πιτα παρμεζανα
Τυχαία Θέματα