Τραγί με χυλοπίτες στο φούρνο!

Υλικά:

2,5 κιλά τραγίσιο κρέας500 γραμμάριαχυλοπίτες ή λαζάνια1 κουτί ντομάτα (κονκασέ)2 κουταλιές σούπας πελτέ100 γραμμάριακρεμμύδι ψιλοκομμένο1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο3 κυβάκια σκόρδοαλάτιπιπέριρίγανηθυμάριδεντρολίβανο

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένετε το κρέας και το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

Στη συνέχεια βάλτε το σε μια μεγάλη χύτρα με νερό που να το καλύπτει και αφήστε το να πάρει βράση.

Χαμηλώστε την θερμοκρασία στο μισό από το μέγιστο και το αφήνετε να σιγοβράζει ενώ το ξαφρίζετε αν έχει αφρούς.

Μετά

από μια ώρα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου ακόμα μια ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, φροντίζοντας να είναι πάντα καλυμμένο με νερό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό που το έχουμε βράση ώστε να μην έχουμε διακυμάνσεις στην θερμοκρασία.

Σε ένα βαθύ ταψί φούρνου αδειάζουμε την κονσέρβα κονκασέ και προσθέτουμε δυο κουταλιές της σούπας τοματοπολτού, μαζί βάζουμε 100 γρμ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να πάνε παντού όλα τα υλικά.

Στο ταψί ρίχνουμε και τις χυλοπίτες ή τα λαζάνια (500 γρμ).

Βάζουμε από πάνω τα κομμάτια κρέατος που έχουμε βράση και ρίχνουμε στο ταψί το νερό που έβρασε το κρέας μας μέχρι να καλυφτούν οι χυλοπίτες.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο το κρέας και το πασπαλίζομαι με 3 κυβάκια σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο και λίγο ακόμα αλατάκι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες και να πιουν το ζουμάκι τους. Θα χρειαστούν 45 λεπτά της ώρας. Εν το μεταξύ με μια ίσια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά τις χυλοπίτες για να μην κολλήσουν και να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά.

Στα 45 περίπου λεπτά, σβήστε τον φούρνο και αφήστε το φαγητό να κρυώσει λιγάκι.

Καλή επιτυχία!!!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα