Τραγικές συνθήκες διαβίωσης σκυλιών σε παράνομο εκτροφείο

Από βέβαιο θάνατο έσωσαν οι άνθρωποι της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας 20 σκυλιά, τα οποία εντοπίστηκαν κάτω από άθλιες συνθήκες να κρατούνται σε παράνομο εκτροφείο ύστερα από έφοδο της αστυνομίας μαζί με βοήθεια εθελοντών από τον δήμο Παλλήνης.

«Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τραγική. Ζώα άρρωστα, δαγκωμένα, επιθετικά και πολλά κουτάβια. Όλα τους ήταν αλυσοδεμένα. Η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν ώστε να πάρουμε αντίγραφο και να προχωρήσουμε σε εισαγγελέα για την ανάλογη ποινή», ανέφεραν στο adespoto.gr οι εθελοντές από το δήμο Παλλήνης.

Να σημειωθεί πως το φαινόμενο της παράνομης

εκτροφής ζώων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις στη χώρα, μιας και οι επιτήδειοι πλουτίζουν πουλώντας τα. Όμως οι συνθήκες διαβίωσης των άτυχων ζώων είναι απαράδεκτες και τις περισσότερες φορές ο εκάστοτε δήμος αδιαφορεί.

Όπως αναφέρεται και στο adespoto.gr οι καταγγελίες είναι αρκετές, το ασύστολο ζευγάρωμα κυνηγόσκυλων, τσοπανόσκυλων ή ακόμα και μικρόσωμων σκυλιών αποτελεί μία από τις χειρότερες μορφές κακοποίησης ζώων.

Η εκτροφή της πίσω αυλής όπως λέγεται το «επάγγελμα» του παράνομου εκτροφέα αποφέρει τεράστια κέρδη, αφού και έστω με 100 ευρώ ανά κουτάβι, οι πολλές γέννες φέρνουν πολλαπλάσιο κέρδος.

Keywords
Τυχαία Θέματα