Τρίμηνο – «φωτιά» για την κυβέρνηση

Του Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η επόμενη μέρα, κατά τον Αντώνη Σαμαρά, μπορεί να ξεκινήσει για την Ελλάδα μόνο αν η προηγούμενη καταγραφεί στις αφοριστικές σελίδες της Ιστορίας.

Και για να συμβεί αυτό, υπάρχει ένας δρόμος, αυτός των άμεσων επενδύσεων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.
Ο πρωθυπουργός δίνει τη μεγαλύτερη έμφαση στη συγκεκριμένη παράμετρο, έχοντας δεχθεί στο Μαξίμου δεκάδες κορυφαίους

ξένους επενδυτές τις τελευταίες ημέρες, ενώ την επόμενη εβδομάδα ετοιμάζει διήμερη επίσκεψη στο Κατάρ.
Μετά την εκταμίευση της δόσης των 9,2 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει στους τομείς της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος και της έναρξης απόδοσης των οφειλομένων του Δημοσίου στους ιδιώτες.
Ωστόσο, τα νούμερα εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία, καθώς οι οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο ανέρχονται στα 57 δισ. ευρώ, οι φορολογικές εκκρεμότητες των πολιτών πολλαπλασιάζονται, ενώ από τα τέλη του μήνα εφαρμόζονται οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Το σύνολο των κυβερνητικών παραγόντων αναφέρουν ότι το επόμενο τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο, το δυσκολότερο ίσως από την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, ωστόσο, οι στέρεες αποφάσεις του Σαμαρά για την εφαρμογή συγκεκριμένων αναπτυξιακών δράσεων με την παράλληλη απορρόφηση σημαντικών πόρων από το ΕΣΠΑ προμηνύουν καλύτερες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας θα εξακολουθεί να εκτελείται με την ίδια πειθαρχία.
Οι αντιδράσεις Όσον αφορά στις κινητοποιήσεις ομάδων εργαζομένων στις ΔΕΚΟ, ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για την άμεση αποκατάσταση των αδικιών μόλις τα πράγματα βελτιωθούν.

Ωστόσο, δεν θα ανεχτεί την παραμικρή περαιτέρω ταλαιπωρία του δοκιμαζόμενου πληθυσμού, παρά το γεγονός ότι ευθύνες για την κατάσταση με τους υπαλλήλους των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς φέρουν και οι αρμόδιοι υπουργοί του.
Όπως φαίνεται, το μέτρο της επίταξης θα αναιρεθεί, εάν ομαλοποιηθούν οι ρυθμοί λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Κρίνοντας από τις διαστάσεις που πήρε το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Σαμαράς έσπευσε να παρέμβει την Παρασκευή στο θέμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ασχολούμενος προσωπικά με την επίλυσή του.
Όσον αφορά στις εξελίξεις στην τρομοκρατία, οι εντολές στον Ν. Δένδια από το Μαξίμου είναι σαφείς: «Μηδενική ανοχή όχι μόνο σε όσους συλληφθούν, αλλά και εναντίον εκείνων που συνεργούν για να μη συλληφθούν ή για να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι».

Οι μομφές του αφορούν κυρίως ορισμένους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που θέτουν διαρκώς προσκόμματα στις έρευνες, καθώς και δικαστικούς που ζουν υπό τον φόβο των απειλών και επιλέγουν να υπαναχωρούν παρά να κάνουν προφυλακίσεις συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Σκληρή γραμμή για Τσίπρα
Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος περιόδευσε στην Αμερική, δηλώνοντας από τη μία πλευρά αντικαπιταλιστής, ενώ από την άλλη έσπευσε να συναντηθεί με την ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και του ΔΝΤ, ο Αντώνης Σαμαράς εκτιμά ότι θα κορυφώσει τις ακρότητες, αλλά δεν πρόκειται να μείνει απαθής.

«Η κυβέρνηση, οι υπουργοί και η Νέα Δημοκρατία θα απαντούν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε γκεμπελίστικη μεθόδευση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φασίζουσες νοοτροπίες θα αντιμετωπιστούν δυναμικά και αποφασιστικά» τονίζει στους συνεργάτες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα