Τρινκιέρι: Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα

Ο Αντρέα Τρινκιέρι μίλησε για το μέλλον του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος και ξεκαθάρισε ότι η τελική απόφαση ανήκει στην ΕΟΚ.

Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε πως η wild card που μπορεί να πάρει η ομάδα τον Φεβρουάριου, για την συμμετοχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ισπανία πρέπει να έρθει σε περίοδο που έχει κλείσει οριστικά το θέμα του προπονητή.

«Η απόφαση της FIBA

για wild card θα ανακοινωθεί το Φεβρουάριο. Η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει η Εθνική Ελλάδας πρέπει να έρθει πιο γρήγορα. Τώρα δεν είναι η στιγμή, γιατί υπάρχουν άλλα ζητήματα, αλλά μέχρι τα Χριστούγεννα πρέπει να είναι ξεκάθαρα τα πράγματα».

Ο τραυματισμός του Βασίλη Σπανούλη στο Ευρωμπάσκετ επηρέασε την πορεία της ομάδας.

«Είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία από το να εργάζεσαι σε σύλλογο. Οι εθνικές ομάδες θέλουν άλλη προσέγγιση. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Το πιο σημαντικό πράγμα, όπως αντιλήφθηκα, είναι να έχει υγιείς παίκτες. Δυστυχώς δεν ελέγχονται όλα τα πράγματα. Ο Σπανούλης τραυματίστηκε σε ένα κρίσιμο σημείο του τουρνουά. Ο τραυματισμός του επηρέασε την πορεία μας στη διοργάνωση κατά 99,9%. Ήθελε να κάνει το παν για να βοηθήσει την ομάδα, αλλά δεν μπορούσε και αντιμετωπίσαμε σημαντικά προβλήματα».

Όσο για την γνωριμία του με τον Καρλ Χάινς, ο τεχνικός της Εθνικής είχε να πει τα καλύτερα.

«Ο Χάινς είναι απίστευτος άνθρωπος. Ένας από τους καλύτερους που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Είναι γενναιόδωρος, ευγενικός, πάντα χαμογελαστός, έχει μεγάλη καρδιά, είναι εργατικός και συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Αν είχα κόρη, θα ήθελα να την παντρευτεί. Και φυσικά είναι απίστευτος παίκτης. Έκανε καριέρα μέσα από σκληρή δουλειά και άριστη νοοτροπία. Πάντα θυσιάζεται για την ομάδα».

The post Τρινκιέρι: Να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα