Τσίπρας: η κυβέρνηση θα αποτύχει σύντομα

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση που θα σχηματισθεί θα αποτύχει σύντομα, ανοίγοντας στο ΣΥΡΙΖΑ το δρόμο προς την εξουσία, έκανε μιλώντας στο πρακτορείο REUTERS ο Αλ. Τσίπρας. Η αποτυχία της νέας κυβέρνησης θα οφείλεται, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα,

στο γεγονός ότι θα στηρίζεται σε χρεοκοπημένες πολιτικές δυνάμεις.
Εναλλακτική
Στη συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ραγδαία άνοδος των ποσοστών του κόμματός του έδειξε τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες κατηύθυναν την οργή τους για τα μέτρα λιτότητας σε μία εναλλακτική πολιτική δύναμη. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχε σήμερα, ως εναλλακτική θα είχαν λειτουργήσει το χάος και η Χρυσή Αυγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Αγκ. Μέρκελ
Στρέφοντας για ακόμη μια φορά τα πυρά του στη Γερμανίδα καγκελάριο είπε ότι «η Άγκελα Μέρκελ δεν πρέπει να επιμείνει στη λανθασμένη συνταγή της λιτότητας». «Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει ενωμένη, αν συνεχίσει να υποστηρίζει αυτά τα βάρβαρα μέτρα», πρόσθεσε.
Σε μία προσπάθεια πάντως να εμφανιστεί ως σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση στη χώρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να «βγάλει» τους πολίτες στους δρόμους προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα, αντιθέτως θα επικεντρώσει τις προσπάθειές του «προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για όσους ζουν στο περιθώριο». Παράλληλα, όπως είπε, θα αξιοποιήσει το χρόνο προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα και να είναι έτοιμος να κυβερνήσει μόλις παρουσιασθεί η ευκαιρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα