Τσίπρας: Ζούμε έναν οικονομικό πόλεμο

Μήνυμα ενότητας προς όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το Ζάγκρεμπ, από όπου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από κοινού οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να κερδίσουν τον πόλεμο ενάντια στην κρίση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, ο κ. Τσίπρας

τόνισε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «πολύ δύσκολη», αλλά όπως είπε, «ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο του ελληνικού λαού, αλλά όλων των ευρωπαϊκών λαών».
«Δεν φοβάμαι μόνο για τον μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το μέλλον συνολικά της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι μια μεγάλη ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή, αποτελεί τη λύση για το μέλλον και στην Ελλάδα κάνουμε ό,τι μπορούμε προς αυτήν την κατεύθυνση», υπογράμμισε.
Κάλεσε επίσης τους ευρωπαϊκούς λαούς «να αγωνιστούν μαζί ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό», που, όπως είπε, «είναι η πηγή των προβλημάτων μας».
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν κα τον κριτικό θεωρητικό Σλαβόι Ζιζέκ, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ήταν τιμή του να συναντηθεί μαζί τους.
«Έχω δει όλες τις ταινίες του Όλιβερ Στόουν και κυρίως το Πλατούν το οποίο έχει να κάνει με τον πόλεμο στο Βιετνάμ. Σήμερα ζούμε ένα διαφορετικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι στρατιωτικός, αλλά οικονομικός. Έχουμε θύματα, όχι της στρατιωτική βίας, αλλά της ύφεσης», δήλωσε.
«Αυτές οι πολιτικές και τα μέτρα λιτότητας έχουν πάρα πολλά θύματα, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό θα το καταφέρουμε ενωμένοι», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα