Βενιζέλος: Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες αλλά αναγνώριση των θυσιών

Αποκάλεσε «υβρίδιο» την τρόικα

Βέλη κατά της τρόικας εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

επέρριψε ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση στην τρόικα, την οποία μάλιστα αποκάλεσε «υβρίδιο» που προέκυψε από την κρίση και από την αδυναμία της Ε.Ε. να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, τόνισε ότι «σηματοδοτεί την έξοδο από το Μνημόνιο», χαρακτηρίζοντας τον «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση».

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να υπάρξει πραγματική και όχι ρητορική αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και πρόσθεσε ότι είναι άδικη και βλαπτική για τη χώρα η συζήτηση για το αν η Ελλάδα θέλει ή δεν θέλει, για το δημοσιονομικό ή το χρηματοδοτικό κενό και για το χρέος.

Στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, χαρακτήρισε προκλητική την απαίτηση της Τρόικας για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και πρόσθεσε πως οι τράπεζες συμφωνούν με την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης.

«Δεν μιλάμε για ‘στρατηγικούς κακοπληρωτές’ και ‘μπαταχτσήδες’, μιλάμε για το φτωχό και το μεσαίο νοικοκυριό»

Και συνέχισε «Αυτό που λέμε το εννοούμε αμετάκλητα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμα ότι το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το «μεγάλου ατού» και πως αυτό θα διανεμηθεί κατά τα 2/3 για την αποκατάσταση αδικιών.

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ δικαιούται να λέει αυτά που λέει και κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν σε αυτό το πλαίσιο στη συζήτηση του προϋπολογισμού, «με ισχυρή φωνή».

Για τις Δημοσκοπήσεις

«Αν στο ΠΑΣΟΚ λογαριάζαμε στις δημοσκοπήσεις, δεν θα υπήρχε η χώρα τώρα και δεν θα είχε γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχημα της διαμαρτυρίας», σχολίασε.

Εξαπέλυσε ταυτόχρονα δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, διερωτώμενος διερωτώμενος εάν καταλαβαίνουν τι ζημιά κάνουν στην κοινωνική συνοχή και τη δημοκρατική συνείδηση «αυτοί που υπονομεύουν συστηματικά το κοινοβούλιο, το πολιτικό σύστημα, χορεύοντας σα ‘καλικάντζαροι’ τον χορό του αντιμνημονιακού μετώπου μαζί, όχι μόνο με το ΚΚΕ, αλλά και με τον κ. Καμμένο και τον κ. Μιχαλολιάκο».

Υποστήριξε επίσης ότι ο «μικρομεγαλισμός» και ο «νεοπλουτισμός» του ΣΥΡΙΖΑ οφείλεται στο ότι δεν πήγε το ίδιο το κόμμα στο σημερινό εκλογικό ποσοστό του αλλά από «ένα κίνημα διαμαρτυρόμενου κόσμου επειδή εμείς σηκώσαμε το βάρος». Χαρακτήρισε μάλιστα προσβολή τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας ότι «έχουν παίξει ρόλο σε αυτό το φαινόμενο μεμονωμένες περιπτώσεις ακραίου τυχοδιωκτισμού που δυστυχώς αναπτύχθηκαν στους κόλπους μας, αλλά αυτοί τελειώσανε ως φαινόμενα».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, όμως και στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, είπε ότι, μετά από 45 ημέρες αναμονής «έσκασε η φούσκα». Πρόσθεσε ότι στην συζήτηση για το θέμα οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακούσουν, για να ξέρουν, το πώς λειτουργεί η ηγεσία τους. Με σαφώς ειρωνικό τρόπο ανέφερε, επίσης, πως ο κ. Τσίπρας ανήκει στους 100 μεγάλους διανοητές παγκοσμίως και ότι παρ’ ότι είναι επικεφαλής του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για της ευρωεκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να είναι ένα κόμμα βαθιά αντιευρωπαϊκό.

Καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι κρίσιμος κρίκος η ΚΟ και ότι έχει μεγάλη σημασία να μιλάμε με το «εμείς».

The post Βενιζέλος: Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες αλλά αναγνώριση των θυσιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα