Βενιζέλος: Ορίζοντα τετραετίας η κυβέρνηση

Μιλώντας στο συνέδριο Greece: Investment Forum «Moving Forward», ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει σθεναρά και ουσιαστικά την κυβέρνηση και την προσπάθειά της, κάνοντας λόγο για ορίζοντα

τετραετίας του κυβερνητικού σχήματος.

Ακόμη αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας, έκανε λόγο για «εμμονή» στα εργασιακά, δηλώνοντας : «Οι διαρθρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό είναι πολύ μεγάλες ωστόσο το να εστιάζεται και πάλι η συζήτηση στις εργασιακές σχέσεις και το κόστος εργασίας είναι μια «εμμονή» που δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Βενιζέλος ακόμη επεσήμανε την ανάγκη να κλείσει το ταχύτερο η εκκρεμότητα των συζητήσεων και η δόση να εκταμιευτεί ολόκληρη και εγκαίρως, υποστηρίζοντας ότι η καθυστέρηση λειτουργεί αρνητικά για την οικονομία και την εικόνα της χώρας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν θα διασφαλιστεί εκτός των ευρωπαϊκών διαγραφών και εκτός της συλλογικής αυτονομίας των κοινωνικών εταίρων, ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως το θέμα είναι η χώρα να βρίσκεται μέσα στο ευρώ πραγματικά με όρους κοινωνική συνοχής και ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της «Λίστας Λαγκάρντ», ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νόμιμο αρχείο, αν και μπορούν να αντληθούν πληροφορίες, όπως θα συνέβαινε και από μια ανώνυμη πληροφορία, καταλήγοντας : «Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος που υπήρξε αδράνεια της αρμόδιας υπηρεσίας και δεν υπήρξαν αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα