Βενιζέλος: Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά

Σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε την Κυριακή το βράδυ μιλώντας στο βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Σήμερα ο κ. Τσίπρας το πήρε πολύ αριστερά, υπάρχουν πάλλες

τοποθετήσεις του στο εξωτερικό όπου είναι πολύ πιο συστημικός, θεσμικός … σήμερα τον είδα αριστερό, ριζοσπάστη και θυμωμενο» σημείωσε σε ειρωνικό τόνο.
Όπως τόνισε, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είναι θυμωμένος γιατί διαβλέπει την προοπτική της εξόδου της χώρας από την κρίση και γιατί είναι αιχμάλωτος μια αντίφασης της ίδιας της παράταξης του που δεν μπορεί να ισορροπήσει αναμέσα σε μία ευρωπαϊκή προοτπικη και μια σε μια στραγηγική έντιμη, οπως του ΚΚΕ που λέει ότι δεν μπορείς να λες το κραυγαλέο ψέμα ότι θα είμαι μέσα στο ευρώ και έξω από το μνημόνιο.
Παράλληλα, άφησε αιχμές και και άσκησε έντονη κριτική για τη στάση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε ό,τι αφορά την τροπολογία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την ανεργία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας κάνει χάρη κανείς υπουργός. Είναι ζωτική ανάγκη της κυβέρνησης και είναι συμφωνία των τριών αρχηγών, που είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Δεν θέλουμε χάρες. Θέλουμε εφαρμογή πολιτικών. Το ΠΑΣΟΚ δεν εκβιάζει».
Ολοκληρώνοντας ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ακόμη τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι πρέπει να τεθεί τώρα το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, καθώς και στην ανάγκη ενός σχεδίου εθνικής ανασυγκρότησης, ενώ τόνισε πως «πρέπει να ενισχύσουμε τη συνοχή και την αποδοτικότητα της κυβέρνησης».

Keywords
Τυχαία Θέματα